Noul trailer pentru Justice League e distractiv ca o înmormântare

Share
Tweet
Noul trailer pentru „Justice League” e distractiv ca o înmormântare (foto: youtube.com)

Zack Snyder trece la artileria grea. După ce „Batman v. Superman” a fost criticat (printre altele) pentru că e o ciorbă de efecte speciale urâtă și seacă, regizorul schimbă foaia și se pregătește să ne livreze... același lucru.

Noul trailer pentru „Justice League” e distractiv ca o înmormântare: toate cadrele sunt întunecate și desaturate, umorul e vârât cu forța, CGI-ul pare neterminat. Și Batman iar nu-și poate mișca gâtul, ca-n anii ’90. Bine, asta-i mai puțin important. Înainte de toate, hai să-l urmărim:

*Simt nevoia să precizez că nu sunt fanboy Marvel, deci nu mă iau de DC de dragul unei rivalități stupide. Mă iau de trailerul ăsta pentru simplul fapt că e nasol.

E deprimant vizual

Paleta de culori, luminozitatea și saturația sunt principala problemă. Elementele astea sunt ajustate parcă special ca să te deprime, pentru că cine naiba vrea distracție într-un film cu supereroi? Știu, ăsta e stilul vizual DC și e menit să se diferențieze cât mai mult de lumea multicoloră Marvel. Mulți îl apreciază și-l consideră relativ realist, ba chiar punctul forte al universului cinematografic.

Aquaman, Wonder Woman și Cyborg (foto: youtube.com)

Să zicem că stilul s-a potrivit în „Man of Steel” și „Batman v. Superman”, filme în care Omul de Oțel părea gata oricând să-și taie venele. Dar Zack Snyder a promis că „Justice League” va fi mai lighthearted, mai colorat, mai amuzant. Din contră, pare și mai trist.

Umorul e forțat

La capitolul „umor” se pare că Snyder are de gând să se țină de cuvânt – măcar cantitativ. Eroii glumesc la foc automat în trailerul ăsta. Problema e că toate one-liner-ele par vârâte nenatural, ceea ce e 100% adevărat. Regizorul apelează la ele tocmai pentru că publicul s-a plâns în trecut de tonul mult prea grav. Le bagă din obligație – poate faptul că știu asta mă împiedică să râd. Ca și cum ai asculta un comediant făcând stand-up cu pistolul la tâmplă.

Bruce își permite orice, inclusiv să facă glume. (foto: me.me)

Asta cu superputerea banilor e amuzantă, dar la fel de veche precum benzile desenate. Mi-l imaginez pe Snyder făcând cu ochiul către cameră și zicând: „Vedeți, sunt și eu fan ca voi, știu și eu ce glumițe se fac pe seama lui Batman”.

Cyborg arată ca un cur strălucitor

Nici nu vreau să mă gândesc cât de complicat e să-l bagi pe Cyborg într-un film, având în vedere că nu poți folosi decât 3 sferturi din fața actorului. De restul se ocupă calculatoarele, iar tehnologia încă nu-i suficient de avansată încât personaje de genul ăsta să te convingă de existența lor. Ori nu-i suficient de avansată, ori n-o folosește DC cum trebuie.

Mi se pare mie sau arăta mai bine în desene? (foto: youtube.com)

În fine, mai e o posibilitate: CGI-ul chiar n-o fi gata, iar scenele din trailer vor fi îmbunătățite până-n noiembrie. Mereu văd scuza asta prin trailere cu CGI nasol, dar niciodată n-am observat îmbunătățiri ulterioare.

În rest, nu-i mare lucru de zis. Acțiune multă, o armată de oameni-muscă interșanjabili, explozii și pew-pew-uri obositoare.

Ce zice lumea?

Hai să aruncăm o privire peste comentariile pozitive, mai întâi. După cum am zis mai sus, multă lume apreciază stilul vizual DC și consideră că lipsa culorilor/luminii e realistă. Snyder oricum e lăudat dintotdeauna pentru faptul că se pricepe la transpus benzi desenate în filme, că bagă niște cadre artistice care imită perfect stilul revistelor.

Forza DC!

La polul opus e tabăra celor pentru care tocmai stilul vizual strică tot filmul. Comentariile astea recapitulează cam tot ce am zis eu până acum. Primul e aur pur:

Jos DC!

„Justice League” apare în cinematografele din România pe 17 noiembrie. Ben Affleck, Jason Momoa, Gal Gadot, Ezra Miller, Ray Fisher și Henry Cavill se vor schimba în costumele de supereroi sub îndrumarea lui Zack Snyder. Da, Superman revine, dar deja știam asta.

Ție cum ți se pare noul trailer pentru „Justice League”?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile