Nu o să mai intri vreodată într-un Escape Room după ce vezi filmul ăsta

Share
Tweet
Poster oficial pentru „Escape Room”
Poster oficial pentru „Escape Room” Foto: Columbia Pictures

Acum ți se par distractive și ingenioase, dar Escape Room-urile vor deveni noua ta fobie.

Asta din cauza unui nou film cu o premisă demnă de franciza SAW: cum ar fi să nimerești odată într-un Escape Room unde jocul se confundă cu realitatea? Un labirint din care trebuie să evadezi contra-cronometru, iar eșecul atrage mai mult decât frustrare sau umilință: te condamnă la moarte.

Foto: Screenshot youtu.be/4h5H9Bcaza8

Pe ideea asta merge „Escape Room”, noul film cu titlu penibil de neinspirat al lui Adam Robitel (care a mai regizat „Insidious: The Last Key”). Tentați de premiul de 1 milion $, șase străini interpretați de Logan Miller, Taylor Russell, Deborah Ann Woll, Tyler Labine, Jay Ellis și Nik Dodani acceptă să devină cobai la inaugurarea celui mai realist Escape Room construit vreodată. Curiozitatea și entuziasmul le piere instant când își dau seama că nu „realist” era cuvântul potrivit, ci chiar „real”.

Foto: Screenshot youtu.be/4h5H9Bcaza8

Protagoniștii trebuie să scotocească prin fiecare colțișor al încăperii, căutând indiciile cu ajutorul cărora pot avansa în următoarea cameră-capcană. Dacă nu rezolvă puzzle-ul suficient de repede, sunt uciși în moduri absurd de elaborate și creative. Exact cum făcea psihopatul Jigsaw, deci trebuie să ne așteptăm la un scenariu de genul ăla.

Știu că știi că-i doar un film, că nu există nicăieri în lume vreun Escape Room autorizat care să pericliteze viața jucătorilor. Probabil. Dar filmul lui Robitel ți-ar putea declanșa oricum o fobie față de Escape Rooms, pentru că fobia e – prin definiție – o teamă irațională. Tu știi că nu vei păți nimic în realitate, dar filmul îți poate sădi frica adânc în minte. Depinde de tine cum vei reacționa și în ce măsură te va marca experiența vizionării.

„Escape Room” ajunge în cinematografele din România pe 1 februarie 2019. Până atunci, să urmărim trailerul de mai sus.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile