Pământul rătăcitor, unul dintre cele mai interesante SF-uri din ultima vreme și vine din China

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
sursă foto: captură YouTube.com

China nu e renumită pentru SF-uri care să atingă nivelul de blockbuster, dar lucrurile s-ar putea schimba odată cu lansarea filmului Pământul rătăcitor.

Din trailer îți poți da imediat seama de faptul că ai de-a face cu un film ce pare conceput la Hollywood, cu efecte speciale surprinzătoare și, cel mai important, o abordare cu totul specială și nouă a faptului că planeta s-ar putea să nu ne mai suporte.

Filmul reprezintă o ecranizare a romanului lui Cixin Liu, în care oamenii de știință descoperă că Soarele e pe punctul de a se transforma într-o stea roșie ce se va extinde până dincolo de Marte, incinerând toate planetele din cale. Astfel, mutarea rasei umane pe alte planete nu mai reprezintă o opțiune. În schimb, cercetătorii reușesc să pună la punct o tehnologie care poate muta întreaga planetă în afara sistemului solar, în apropierea unui al Soare mai stabil.

Industria de film din China și-a dat seama rapid că povestea lui Cixin Liu are un potențial uriaș dacă ajunge pe marele ecran și de a înregistra încasări record și peste hotare.

Astfel, Wandering Earth este primul SF chinezesc cu un buget imens, e regizat de Guo Fan și va avea premiera în februarie 2019.

Aparent, și Amazon și-a dorit să realizeze un serial după trilogia lui Cixin Liu, iar bugetul era de un miliard de dolari, dar nu s-a întâmplat... încă.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile