Pentru că n-ai fost să vezi „Solo”, Disney nu vrea să mai facă alte spin-off-uri Star Wars

Share
12
Tweet
Colaj Obi-Wan și Boba Fett

În sfârșit, Mickey Mouse și-a dat seama că a dat-o-n bară rău de tot.

Până acum, Disney a mers pe principiul că poate lansa oricâte filme vrea, pe orice temă, câtă vreme le pune ștampila „Star Wars”. Gigantul care domină divertismentul mondial era convins că lumea o să arunce cu bani ori de câte ori vede pe postere vreun Stormtrooper, vreo Stea a Morții sau vreo sabie-laser. Ei bine, publicul doar ce i-a demonstrat că nu e o gloată de zombi, iar revelația asta i-a șocat pe șefii Disney.

Solo: a Star Wars story”, cea mai recentă aventură din acea galaxie foarte, foarte îndepărtată, a fost un eșec monumental la box office. Într-o lună întreagă de la debutul în cinematografe, povestea lui Han Solo n-a acumulat decât 344 milioane $ la nivel global. Având în vedere că s-au cheltuit vreo 500 milioane pe producție și marketing, devine tot mai clar că Disney va ieși pe minus într-un final.

De ce s-a descurcat atât de jalnic? E o discuție mai lungă pe care am tratat-o deja în articolul ăsta. Nu despre asta vreau să vorbim acum, ci despre consecințele eșecului. Disney s-a panicat într-așa hal, încât a decis să spună „STOP” tuturor celorlalte spin-off-uri pe care le pregătea.

Poster fan-made pentru „Kenobi: a Star Wars story” Foto: YouTube/Bliger Productions

Jurnaliștii de la Collider au aflat de la „surse care cunosc situația” că Disney nu are de gând să revină asupra formatului „a Star Wars story” prea curând. Spin-off-ul despre Obi-Wan Kenobi ar fi fost deja în pre-producție, dar cică oamenii care lucrau la el nu mai sunt implicați în proiect. Nici filmul despre Boba Fett, care urma să fie regizat de James Mangold („Logan”), nu se mai zărește la orizont.

Poster fan-made pentru „Boba Fett: a Star Wars story” Foto: Trailer Addict

Disney își îndreaptă acum toată atenția către Episodul IX, programat să apară pe 20 decembrie 2019. După încheierea trilogiei sequel, eforturile ar trebui să se mute către noua trilogie a lui Rian Johnson, DACĂ se mai face, și către serialul Star Wars al lui Jon Favreau. Cel din urmă ar trebui să fie gata prin toamna lui 2019.

Pe de o parte, e bine că Disney revine treptat cu picioarele pe pământ. Pe de alta, e păcat că fix spin-off-ul axat pe Obi-Wan, singurul pe care fanii chiar îl așteptau cu nerăbdare, a fost amânat pe o perioadă nedeterminată. Măcar să-l pregătească ca lumea, dacă tot au mai mult timp la dispoziție.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile