Povestea legendarului „The Shining” continuă într-un nou film cu Ewan McGregor în rolul principal

Share
Tweet
Jack Nicholson în „The Shining” / Ewan McGregor Foto: Noizz.ro

Blestemul familiei Torrance nu a dispărut odată cu hotelul Overlook, pentru că Stephen King mai avea o tonă de idei noi.

Doctor Sleep”, romanul lui Stephen King care continuă povestea vieții lui Danny Torrance, va ajunge și pe marele ecran. Publicat în 2013, la 36 de ani după „The Shining”, cartea îl urmărește pe Dan la vârstă adultă, proaspăt învingător în lupta contra alcoolismului. Detoxifierea îl ajută să-și recapete puterile psihice - acel „shining” din copilărie -, iar protagonistul le folosește ca să aline durerea bolnavilor în stadiu terminal dintr-un azil. Practic, îi ajută să moară liniștit, motiv pentru care se alege cu porecla „Doctor Sleep”.

Foto: Elefant

Rutina lui Dan e întreruptă în momentul în care își dă seama că-i legat psihic de o fată de 12 ani, dotată cu aceleași abilități speciale. Cei doi încep să comunice mintal tot mai des, iar împreună descoperă o bandă de „vampiri” energetici care se hrănesc cu „shining”-ul oamenilor, omorându-i în procesul ăsta. Fetița pare a fi următoarea lor țintă, dar Dan nu are de gând să stea cu mâinile-n sân.

Warner Bros. au anunțat oficial că rolul lui Dan Torrance va fi interpretat de Ewan McGregor, actor genial pe care s-ar putea să-l știi din „Star Wars”, „Trainspotting” sau „Big Fish”. Indiferent ce personaj joacă, te aștepți la o prestație memorabilă din partea lui.

Danny Torrance (Danny Lloyd) în filmul din 1980 / Ewan McGregor

Regizor va fi nimeni altul decât Mike Flanagan, cel care a mai ecranizat pentru Netflix o altă poveste marca Stephen King: „Gerald’s Game”. Thriller-ul a fost primit foarte bine atât de fani, cât și de critici, dar cea mai importantă apreciere vine din partea lui Stephen King. Scriitorul spune că abordarea lui Flanagan asupra materialului-sursă a fost „terrific” (grozav), ceea ce-l recomandă automat pentru preluarea cârmei lui „Doctor Sleep”.

„Doctor Sleep” e programat să debuteze în cinematografe pe 24 ianuarie 2020. Asta-i tot ce știm în momentul de față, dar abia așteptăm mai multe detalii!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile