Președintele MARVEL: în curând vom avea mai multe supereroine decât supereroi

Share
Tweet
Colaj - supereroine Marvel

MARVEL vrea să echilibreze balanța sexelor... înclinând-o în cealaltă direcție.

La 10 ani de la debutul Universului Cinematografic MARVEL prin „Iron Man” (2008), președintele companiei anunță schimbări majore în viitor. Într-un interviu recent, Kevin Feige a anunțat că se apropie vremuri în care supereroinele îi vor eclipsa numeric pe supereroi.

„Ar fi incredibil să vedem toate personajele noastre feminine în postura în care le-am văzut până acum pe... majoritatea - nu toate - celor masculine. În principiu, masculine. Avem atâtea personaje feminine mișto, încât cred că ne apropiem de punctul în care ăștia vor fi eroii noștri, pur și simplu, fără să fie toți femei sau toți bărbați. Vor fi doar eroii Marvel, dintre care mai mult de jumătate vor fi femei”.

Kevin Feige, președintele Marvel Foto: ScreenGeek

Wonder Woman”, mândria celor de la DC, a demonstrat anul trecut că publicul nu-i misogin când vine vorba despre filme cu supereroi. Povestea amazoancei a avut încasări de 822 milioane $ la nivel mondial, de unde studiourile au înțeles că se poate.

Cei de la MARVEL sunt nerăbdători să lanseze în primăvara anului viitor „Captain Marvel”, în care Brie Larson va interpreta cel mai puternic supererou pe care l-am văzut vreodată pe marele ecran. Se lucrează și la un proiect solo „Black Widow”, iar actrița Tessa Thompson e încrezătoare că vom primi și un film MARVEL cu distribuție all-female.

Brie Larson în rolul lui Captain Marvel Foto: MARVEL, via culturaocio.com

OK, să le facă pe toate astea. Ținând cont de CV-ul companiei, avem garanția că filmele vor fi distractive și – până la urmă – ăsta-i cel mai important lucru din punctul de vedere al publicului.

Total de acord cu aducerea supereroinelor în prim-plan, pentru că scenariștii au într-adevăr de unde alege. Black Widow, Captain Marvel, Scarlet Witch, Jean Grey/Dark Phoenix, She-Hulk sau X-23 sunt doar câteva exemple.

Supereroine Marvel Foto: MARVEL, via Mashable

Totuși, să nu cădem în cealaltă extremă. Să nu zicem: „De-acum încolo vrem doar filme cu supereroine! Vremea bărbaților a apus, e timpul pentru Girl Power!” sau alte mizerii din-astea. Sperăm că Marvel va face tranziția asta lină, că va integra personajele feminine organic în peisaj, așa cum au făcut-o până acum în „Gardienii Galaxiei” sau „Black Panther” și cum urmează s-o facă în „Ant-Man and the Wasp”.

Foto: MARVEL, via Film Goblin

Adică să nu repete greșeala „Ghostbusters” (2016): să nu ne trezim cu vreun remake/reboot/reimagining all-female după un brand deja consacrat, precum „Avengers”. Nu de alta, dar nici originalul „Avengers” nu e all-male. Ideile de genul ăsta sunt forțate, caraghioase, garanția unui eșec la box office. Cu siguranță n-o să vedem așa ceva de la Marvel.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile