Primul personaj LGBT din universul Marvel își face debutul în „Thor: Ragnarök”

Share
Tweet
Tessa Thompson în rolul lui Valkyrie (poster oficial pentru Thor: Ragnarok)

Comunitatea LGBTQ+ are un nou reprezentant în lumea supereroilor. Și nu oricine, ci o zeiță nordică.

Valkyrie, divinitatea nordică desemnată de Odin să aducă în Valhalla sufletele eroilor căzuți, va debuta pe marele ecran în „Thor: Ragnarök”. E un moment istoric pentru filmele bazate pe comics, pentru că Valkyrie devine astfel primul supererou bisexual din universul Marvel. Treaba asta a fost confirmată chiar de actrița Tessa Thompson, cea care o interpretează pe zeița nordică. Într-un mesaj pe Twitter, Thompson și-a descris personajul în felul următor:

„E bisexuală. Și, da, îi pasă foarte puțin de părerea bărbaților cu privire la ea. Ce bucurie s-o interpretez!”, scrie actrița pe profilul personal.

Valkyrie e primul personal LGBT din Universul Cinematografic Marvel, dar nu și din istoria benzilor desenate. În 2015 s-a dezvăluit faptul că Bobby Drake / Iceman din seria X-Men e homosexual. Batwoman a fost și ea subiectul unui plot twist. După ce fusese iubita lui Batman timp de vreo 50 de ani, Batwoman a fost reimaginată în 2006 ca fiind lesbiană. Aqualad, ucenicul lui Aquaman, e și el un tânăr gay. Mă rog, ideea e că Valkyrie nu-i nici primul, nici ultimul personaj LGBT din benzile desenate.

Valkyrie în trailerul oficial pentru „Thor: Ragnarok” (foto: youtube.com)

„Thor: Ragnarök” debutează în cinematografele din România pe 27 octombrie. Chris Hemsworth revine în rolul Zeului Tunetului, iar distribuția e completată de nume sonore precum Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Idris Elba, Jeff Goldblum, Karl Urban, Mark Ruffalo, Anthony Hopkins sau Benedict Cumberbatch.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile