Quentin Tarantino pregătește un film STAR TREK interzis minorilor

Share
Tweet
Colaj Quentin Tarantino + U.S.S. Enterprise

„Say WARP again! I dare you, I double-dare you, motherf*cker, say WARP one more Godd*mn time!”.

Un vis pe care nici nu știam că-l avem e pe cale să ni se îndeplinească: controversatul regizor Quentin Tarantino va cârmui un nou film Star Trek, care va fi – pentru prima oară în istoria francizei – interzis minorilor. Nici nu putea să fie altfel, pentru că Tarantino a avut parte toată cariera de libertate creativă maximă.

Quentin Tarantino (Foto: Slackerwood, via flickr.com)

Publicația Deadline confirmăTarantino și reprezentanții studioului Paramount au ajuns la un acord, iar regizorul a petrecut ore întregi într-o sală de ședințe cu câțiva scenariști într-un brainstorming care va scrie istorie.

Dar asta nu e singura veste bună: veteranul Patrick Stewart, care l-a jucat pe căpitanul Jean-Luc Picard în serialul și filmele „The Next Generation”, e gata să ignore faptul că are 77 de ani și să revină în rolul care l-a făcut celebru. Vorbind cu jurnaliștii de la The Hollywood Reporter, Stewart a recunoscut că îi surâde maxim ideea unui Star Trek marca Tarantino:

Jean Luc-Picard

„Unul dintre visurile mele este să lucrez cu Tarantino. Îi admir opera atât de mult, iar a juca într-un film de Tarantino mi-ar da foarte multă satisfacție. Așadar, dacă va regiza ceva din universul Star Trek și dacă există posibilitatea ca dragul, bătrânul Jean-Luc să apară din nou și să facă asta pentru domnul Tarantino, aș accepta”.

Dacă Paramount merg mai departe cu proiectul ăsta, ar fi o decizie genială din partea lor. Nu pentru că m-ar bucura pe mine, personal, ci pentru că Star Trek are nevoie de o schimbare majoră. După primele două filme ale lui J.J. Abrams, publicul nu s-a mai înghesuit să vadă și Star Trek: Beyond, astfel că încasările au fost dezamăgitoare și studioul s-a gândit să abandoneze complet franciza.

Dacă Tarantino vine la cârma noului film, numele regizorului e de-ajuns să umple sălile de cinema și să reaprindă interesul pentru saga SF. Ne așteaptă un film sângeros, tensionat, imprevizibil, original și presărat cu umor de calitate.

În plus, e posibil să ne despărțim de poveștile Seriei Originale (cu Kirk, Spock, Bones etc.) și să trecem la „The Next Generation”, favoritul fanilor. Nu doar că Patrick Stewart e nerăbdător să redevină Captain Picard, dar Tarantino a și zis în 2015 că episodul „Yesterday's Enterprise” din TNG i se pare cel mai bun din întreaga franciză. Regizorul spunea că-i foarte ușor să adaptezi un asemenea episod pentru marele ecran: „Poți lua niște episoade clasice Star Trek și să le extinzi cu ușurință până la 90 minute sau mai mult și să faci niște lucruri cu adevărat uimitoare”.

Indiferent în ce direcție va merge noul film, am toată încrederea în Quentin Tarantino. E maestrul dialogului în filme, iar Star Trek a fost de la bun început o serie axată pe dezbateri, pe negocieri, pe conversații care-ți dau de gândit mult timp după încheierea episodului. O să iasă ceva memorabil, cu siguranță.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile