„Red Sparrow”, noul film de spionaj cu Jennifer Lawrence, mi-a dat dureri de cap

Share
Tweet
Poster oficial pentru „Red Sparrow”

N-am mai văzut atâtea plot twist-uri de la „Misiune Imposibilă” încoace.

Red Sparrow” (Vrabia Roșie) e un thriller bazat pe romanul cu același titlu, scris de Jason Matthews. Filmul e regizat de Francis Lawrence, care s-a mai ocupat de trilogia „The Hunger Games”, „Constantine”, „I Am Legend” și – nu – nu e rudă cu Jennifer Lawrence.

Foto: youtube.com

Apropo de J-Law, ea interpretează personajul principal: Dominika, o balerină rusoaică foarte apreciată, nevoită să-și încheie brusc cariera după un accident oribil petrecut chiar pe scenă. Nemaiavând cum să-și întrețină mama bolnavă, tânăra apelează la dubiosul ei unchi (Matthias Schoenaerts), mare șef prin Serviciile Secrete rusești. Acesta îi propune să îndeplinească o misiune importantă pentru Mama Rusie, iar statul se va asigura – în schimb – că maică-sa va fi îngrijită cum se cuvine. Lipsită de alternative, Dominika se trezește într-o situație extrem de periculoasă din care nu prea mai poate ieși.

Foto: youtube.com

În fine, se întâmplă foarte, foarte multe alte lucruri, dar nu vreau să-ți stric vreo surpriză. Filmul e interesant, în mare parte, dar ar fi mers spart în două părți. E destul de lung (2:20 ore) și obositor, pentru că te bombardează constant cu tone de informații și răsturnări de situație care pot debusola ușor. Povestea e foarte întortocheată și, spre final, devine chiar solicitant de urmărit.

Tranziția Dominikăi de la balerină la spion e total neverosimilă. Se întâmplă prea brusc, iar noi nu aflăm aproape nimic despre mentalitatea și personalitatea ei, deci n-avem habar ce-i trece prin cap când ia diverse decizii sau cum resimte consecințele. Protagonista e o enigmă cu care nu poți empatiza decât la un nivel superficial.

Foto: youtube.com

Mie nici nu-mi place Jennifer Lawrence deloc, deci am resimțit minusurile personajului cu atât mai mult. Citisem cândva pe net că J-Law pare o fetiță care s-a îmbrăcat cu hainele mamei, încălțată în pantofi cu toc mult prea mari, care încearcă să ne convingă că-i femeie matură. Sunt complet de acord, dar mă abat de la subiect...

Filmul compensează pentru treburile astea printr-o poveste dinamică și o atmosferă tensionată, tipică perioadei Războiului Rece, deși acțiunea se desfășoară în prezent. Nu pot să spun că m-a captivat per total, dar am am stat cu sufletul la gură în multe momente.

Eu zic că merită să-i dai o șansă lui „Red Sparrow”. Premiera în România e vineri, 2 martie.

Nota mea: 6,5/10.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile