Sandra Oh a făcut istorie - a devenit prima actriță asiatică nominalizată la Emmy-uri pentru cea mai bună actriță într-o dramă

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Sandra Oh

Sandra Oh a fost cunoscută multă vreme pentru rolul Christinei din serialul Grey's Anatomy, dar lucrurile nu s-au oprit aici, iar actrița ne-a uimit pe toți atunci când a apărut în seria Killing Eve.

Oh o joacă pe Eve Polastri, o agentă MI5 al cărei scop este să prindă o criminală în serie foarte periculoasă - se descurcă atât de bine în noul rol, încât a devenit prima actriță asiatică nominalizată la Emmy-uri pentru cea mai bună actriță într-o dramă.

Atunci când a aflat vestea, Sandra a avut o reacție foarte simpatică pe Twitter, după cum poți vedea și tu:

Scriitoarea show-ului, Phoebe Waller-Bridge, a fost de asemenea nominalizată la Emmy, la categoria Outstanding Writing in a Drama Series, iar Oh nu a uitat să o felicite.

Într-un interviu pe care l-a acordat celor de la New York Times, actrița mărturisește că se bucură pentru acest pas istoric de care a avut parte, dar speră ca pe viitor diversitatea să fie mult mai îmbrățișată și apreciată în industria cinematografică mondială.

"It’s like, we’ve got to start somewhere, we’ve got to start somewhere. And I’m happy to get that ball rolling, because what I hope happens is that next year and the next year and the next year, we will have presence.

And the presence will grow not only to Asian-Americans, you know, from yellow to brown, but to all our other sisters and brothers, you know, our First Nations sisters and brothers. Our sisters and brothers of different sizes and different shapes. If I can be a part of that change, like [expletive] yeah, let’s celebrate it".

Sandra Oh

Pentru marele premiu, Sandra Oh are competiție serioasă:

  • Claire Foy (The Crown)
  • Tatiana Maslany (Orphan Black)
  • Elisabeth Moss (The Handmaid’s Tale)
  • Keri Russell (The Americans)
  • Evan Rachel Wood (Westworld)

Oh a mai primit nominalizări la Emmy-uri, pentru rolul din Grey's Anatomy, dar la categoria - cea mai bună actriță într-un rol secundar. A câștigat chiar și un Glob de Aur, în 2006, pentru același rol.

Abia așteptăm să vedem dacă va câștiga, dar mai avem de așteptat până pe 17 septembrie, atunci când va avea loc evenimentul.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile