Sărbătorim Crăciunul cu o lună mai devreme! „Daddy’s Home 2” aduce spiritul sărbătorilor la cinema

Share
Tweet
Poster oficial pentru „Daddys Home 2”

Dacă vrei să-ți scoți neamurile la cinema zilele astea, „Daddy’s Home 2” te așteaptă cu umor pentru toate gusturile.

După o perioadă de pace și prietenie, Will Ferrell și Mark Wahlberg declanșează din nou războiul taților. De data asta, totul pornește de la reproșurile constante ale lui Mel Gibson, care consideră că toată co-paternitatea asta e o absurditate revoltătoare și că fiul său – Wahlberg – a ajuns de râsul curcilor. O să folosesc în continuare doar numele actorilor, pentru că numele personajelor nu le-am reținut.

Wahlberg și Ferrell (foto: youtube.com)

Dacă n-ai văzut primul film, faza e că personajul lui Ferrell s-a căsătorit cu fosta soție a personajului lui Wahlberg, devenind tatăl vitreg al copiilor săi. Primul „Daddy’s Home” e o bătălie între tatăl biologic și tatăl vitreg, miza fiind dragostea și respectul copiilor. (SPOILER ALERT) Cei doi ajung să se împrietenească la final, concluzionând că doi tați iubitori sunt chiar mai buni decât unul singur.

Will Ferrell, foarte fericit să-și revadă tatăl (John Lithgow) - Foto: youtube.com

Acum a sosit Crăciunul (în film, evident), iar Ferrell și Wahlberg hotărăsc ca cele două familii să-l serbeze împreună pentru prima oară. Totul lapte și miere, până când Wahlberg primește un telefon de la tatăl său – Mel Gibson -, care se autoinvită la petrecere. Cei doi nu au avut niciodată o relație grozavă, iar sosirea lui „El Padre” nu face decât să întindă la maximum nervii tuturor.

Mel Gibson (foto: youtube.com)

Primul film nu a fost o capodoperă, dar m-a amuzat constant și m-a lăsat cu o stare plăcută la final. Exact așa e și „Daddy’s Home 2”. În mare parte, umorul pornește tot de la Will Ferrell accidentându-se stupid și exteriorizându-și emoțiile într-un mod penibil. Rețeta asta a funcționat în primul film și mă bucur că au păstrat-o.

Prostia personajului lui Will Ferrell e cu atât mai amuzantă cu cât contrastează cu îndemânarea și masculinitatea oponentului. În primul film a fost Wahlberg; acum, rolul antagonistului e asumat de Mel Gibson, care face o treabă de milioane.

Ferrell pregătindu-se să comită o greșeală uriașă (foto: youtube.com)

Două lucruri m-au deranjat, în schimb: 1) Nevasta personajului lui Wahlberg, jucată de Alessandra Ambrosio, o creatură superficială care pare vârâtă în film special ca să te calce pe nervi și 2) Durata peliculei. Ține 1:40 ore, ceea ce nu-i deloc mult, dar cu vreo 20 de minute înainte de final îți lasă impresia că se pregătește de încheiere și – de fapt – atunci începe o nouă aventură. M-a păcălit de vreo două ori că-i pe terminate și, la un moment dat, chiar mi-am dorit să „coboare cortina”.

Un Crăciun cât se poate de awkward (foto: youtube.com)

Chiar și așa, părăsești sala de cinema cu zâmbetul pe buze. Aproape că mă așteptam să găsesc zăpadă și luminițe multicolore la ieșirea din mall, pentru că filmul m-a băgat complet în spiritul sărbătorilor. N-am găsit decât întuneric, gunoaie și oameni dubioși.

„Daddy’s Home 2” e distribuit de RO IMAGE și îl poți urmări la cinema începând de azi, 10 noiembrie. Cred că o lansare pe la începutul lui decembrie ar fi fost mult mai potrivită, dar tot pe-atunci apare noul Star Wars, care o să rupă box office-ul. Îmi imaginez că de-aia a pornit așa devreme războiul dintre tați.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile