Sataniștii au dat în judecată Netflix, pentru serialul Chilling Adventures of Sabrina

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
sursă foto: Netflix

Templul Satanic din America a dat în judecată companiile Warner Bros. și Netflix, invocând încălcări ale legilor copyright-ului în ceea ce privește folosirea unei replicii a statuii „Baphomet alături de copii”. Aceasta apare într-unul din episoadele serialului Chilling Adventures of Sabrina, despre o vrăjitoare adolescentă, care trebuie să aleagă între satanism sau viața de simplă muritoare.

Procesul a fost deja înregistrat la Curtea de Apel din Manhattan, iar sataniștii cer despăgubiri de 50 de milioane de dolari, pentru copyright infringement, violarea termenilor de trademark și pentru că ar fi adus atingere reputației organizației Templului Satanic.

Sataniștii mai cer oprirea distribuirii serialului, pentru că acesta ar oferi o reputație negativă statuii lui Baphomet.

Statuia a fost creată de Templul Satanic în urmă cu 5 ani, ca un răspuns la simbolurile religioase care sufocă spațiul public din State, s-au investit peste 100.000 de dolari și ar fi durat mai bine de un an.

În realitate, statuia satanistă nu este decât un răspuns politic și o metodă de a protesta față de faptul că mediul politic american este intoxicat de doctrina creștină și că n-ar exista o separație reală între stat și biserică - Vizitați România, băieți!

Cel puțin așa susține avocatul Bruce Lederman, angajat de sataniști. El mai spune că în serialul Netflix lucrurile stau cu totul altfel, iar statuia are o încărcătură malefică, reprezentând un simbol al răului, pentru că aceasta este așezată în mijlocul academiei unde Sabrina este trimisă să învețe magie neagră și simbolizează un omagiu adus personajului negativ Dark Lord.

Astfel, Lederman susține că atunci când Templul Satanic va folosi din nou statuia lui Baphomet pentru a transmite un mesaj politic, oamenii o vor asocia automat cu imaginea creată de Netflix și cu ceea ce ea reprezintă în lumea Sabrinei și nu în lumea reală.

Realizatorii serialului s-au apărat spunând că zeitatea Baphomet nu a fost inventată de Templul Satanic, ci de ocultistul Éliphas Lévi, prin secolul al XIX-lea. Însă, replica din Sabrina copiază detalii care apar doar în statuia sataniștilor, nu și în ilustrația lui Levi.

Lucien Greaves, co-fondatorul Templului Satanic, a mai declarat că statuia a devenit o imagine asociată cu organizația sa și că i-ar fi provocat un stres teribil să vadă cum ea este terfelită și denaturată într-un serial de televiziune ce se adresează unui public foarte numeros.

E posibil ca în toată treaba asta, băieții răi să fie cei de la Netflix, nu sataniștii.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile