Septembrie la cinema: 5 filme noi pe care abia așteptăm să le vedem

Share
Tweet
Colaj: filmele lunii septembrie Foto: Warner Bros. Pictures / Micro Film / 20th Century Fox

Știu, te întristează gândul că se termină vara și ai vrea să prelungești cât mai mult zilele însorite rămase. Dar cinematografele vin cu niște propuneri care o să-ți pună zâmbetul înapoi pe buze. Sau care o să te îngrozească până la insomnie; depinde de genul filmului.

The Nun (7 septembrie)

Cel mai așteptat Horror al anului ne transpune în Țara Făgărașului, în blestemata Abație Cârța. Noul capitol din Universul Cinematografic „The Conjuring” explorează originile călugăriței demonice Valak, mascota înfiorătoare a întregii francize, care ne-a făcut deja să ne udăm pantalonii în „The Conjuring 2”. De data asta călătorim în trecut, până-n anul 1952, când Vaticanul trimite un preot să investigheze moartea în condiții misterioase a unei călugărițe românce. Am scris aici mai multe despre film, dacă ești curios să afli unde anume s-a filmat în țara noastră.

The Predator (14 septembrie)

Al patrulea film din seria Predator ne readuce cumva la origini printr-un scenariu simplist, asemănător originalului din ’87.

Un puști (Jacob Tremblay) declanșează din greșeală o alertă care-i aduce pe Predatori înapoi pe Pământ. Cei mai temuți vânători din Univers revin într-o variantă upgradată, mai letali ca niciodată, după ce s-au alterat folosind ADN-ul alor specii extraterestre.

Un grup de soldați explorează jungla unde aterizează un OZN, știind prea bine ce urmează să găsească acolo. Predatorii sunt deja o legendă universal cunoscută, iar armata crede că e total pregătită pentru o nouă înfruntare. Departe de adevăr, după cum o dovedesc cadavrele jupuite atârnate de copaci la tot pasul.

A Simple Favor (14 septembrie)

Am ezitat să recomand filmul ăsta când am văzut pe poster numele lui Paul Feig, regizorul care a măcelărit „Ghostbusters” în 2016. Dar apoi am văzut trailerul, am avut flashback-uri cu excelentul „Gone Girl” și mi-am dat seama că merită o șansă.

Bazat pe romanul lui Darcey Bell, „A Simple Favor” e un Crime-Mystery destul de promițător. Stephanie (Anna Kendrick), vloggeriță de parenting, o face pe detectivul încercând să deslușească misterul dispariției celei mai bune prietene ale sale, Emily (Blake Lively). Cea din urmă o roagă într-o bună zi pe Stephanie să-i ia fiul de la școală, dar apoi e de negăsit. Protagonista face săpături ca un veritabil Poirot și își dă seama că nu își cunoștea BFF-a așa bine pe cât credea. „A Simple Favor” promite o tonă de răsturnări de situație, surprize neplăcute și secrete murdare care n-ar fi trebuit dezgropate vreodată.

The House with a Clock in its Walls (28 septembrie)

Dacă „Fantastic Beasts” nu ți se pare suficient de harrypotteresc, s-ar putea ca „Misterul ceasului din perete” să te readucă fix în atmosfera după care tânjești. Deși e catalogat oficial drept Horror-Fantasy gotic, trailerul denotă clar un vibe comic.

Protagonistul nostru e Lewis (Owen Vaccaro), un băiețel de 10 ani rămas orfan, trimis în Michigan să trăiască cu unchiul Jonathan (Jack Black). Bărbatul se dovedește a fi vrăjitor, iar Lewis descoperă că lumea magică s-a ascuns tot timpul ăsta sub nasul lui. Exact ca în primul „Harry Potter”.

Nerăbdător să exploreze universul ăsta fantastic, puștiul descoperă că undeva prin pereții casei unchiului Jonathan zace un ceas fermecat. Proiectat de fostul proprietar al locuinței, maleficul Isaac Izard (Kyle MacLachlan), ceasul bate numărătoarea inversă până la Apocalipsă, eveniment așteptat cu entuziasm de creatorul său. Lewis, Jonathan și vecina Florence (Cate Blanchett) trebuie să găsească cât mai repede obiectul blestemat și să combată magia neagră care nu doar anunță Sfârșitul, ci îl și „cheamă”.

Culmea, regizorul ales pentru filmul ăsta nu-i renumit pentru Fantasy-uri distractive pentru întreaga familie, nici pentru SF-uri captivante, ci pentru Horror-uri sângeroase, tulburătoare și dezgustătoare. Am scris aici mai multe despre „The House with a Clock in its Walls”, în caz că ești curios.

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (28 septembrie)

Câștigătorul Globului de Cristal la Festivalul Karlovy Vary, noul film al lui Radu Jude e ridicat în slăvi de critici pentru mesajul îndrăzneț: „Un semnal de alarmă inteligent privind populismul”, „un interogatoriu provocator, sarcastic și crucial între trecut și prezent”, „o comedie-dramă îndrăzneață” sunt câteva dintre laudele presei internaționale.

Filmul spune povestea realizării unei reconstituiri istorice a luptei de la Odessa din Al Doilea Război Mondial, reconstituire pusă-n scenă pentru un spectacol de stradă. Cu ocazia asta, îi vom revedea pe marele ecran pe Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, Șerban Pavlu, Ion Rizea, Claudia Ieremia și Bogdan Cotleț.

„Îmi este indiferent...” e marea noastră speranță pentru câștigarea unui Oscar în 2019. Filmul a fost desemnat propunerea României pentru o nominalizare la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină”. Ar fi o premieră istorică: până acum, niciun film românesc nu a fost nominalizat vreodată la Oscar, în nicio categorie. Îi ținem pumnii și abia așteptăm să-l vedem!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile