Serialul ăsta e un pericol public: spectatorii vomită, devin anxioși și nu mai pot dormi

Share
30
Tweet
Poster oficial pentru „The Haunting of Hill House” Foto: Netflix

E cazul să pună un avertisment mare, scris cu roșu, înaintea fiecărui episod: „ATENȚIE! Serialul ăsta te poate afecta emoțional”, ca știrile de la ora 5.

Netflix a dat lovitura cu noul lor serial Horror, „The Haunting of Hill House”. Lansat pe 12 octombrie, THoHH promitea într-adevăr o experiență înfiorătoare, dar nimeni n-ar fi putut anticipa impactul șocant pe care îl are acum asupra spectatorilor: mulți recunosc pe Twitter că au atacuri de panică și stări de greață în timp ce urmăresc noua capodoperă a lui Mike Flanagan.

Foto: Netflix

„Casa Bântuită”, cum a fost tradus în română, e bazat pe romanul gotic cu același titlu scris de Shirley Jackson în 1959. E o adaptare modernă, de fapt, nu o ecranizare 100% fidelă. O familie destrămată trebuie să înfrunte amintirile răscolitoare care-o leagă de fosta casă, incidentele teribile care au dus la abandonarea ei. Sună destul de vag, dar nici n-ai cum să rezumi într-un amărât de sinopsis atmosfera tulburătoare și efectele secundare mega-dubioase ale vizionării.

1)

„Din cauza corpului meu, a anxietății și a bingingului recent la <<The Haunting of Hill House>>, m-am trezit azi-noapte fix la ora 3”, tweet-uiește un user.

2)

„Haunting of Hill House mă face să vomit de teroare, într-o stare plăcută de confuzie. Deci îl iubesc”.

3)

„The Haunting of Hill House m-a distrus în multiple feluri. Anxietatea mi s-a agravat progresiv de când m-am apucat de serialul ăsta. E al dracu’ de impresionant. Oficial, e cel mai bun serial horror pe care l-am văzut până acum!”.

4)

„The Haunting of Hill House e uimitor, dar îmi dă și atacuri de anxietate”.

5)

„Am început să mă uit la American Horror Story și la The Haunting of Hill House și chiar a trebuit să le închid pe ambele, pentru că începusem să am anxietate și coșmaruri. UGH, aș vrea să nu fiu un papă-lapte”.

„The Haunting of Hill House” pare a fi un real pericol pentru sănătatea cinefililor, ceea ce pentru iubitorii de Horror e o veste extraordinară. Până la urmă, fix asta cauți la un film/serial de groază: să-ți insufle teamă încontinuu cât îl urmărești (nu doar să tresari), să te marcheze, să te bântuie nopți la rând. Asta înseamnă Horror bun și eficient: tensiune, nu mațe împrăștiate pe podea.

Sezonul 1, care-i alcătuit din 10 episoade, are momentan 9,1 pe IMDb și 100% pe Rotten Tomatoes. Incredibil, mă jur.

Trebuia să ne așteptăm la ceva mișto încă de când am văzut numele lui Mike Flanagan în rubrica „Creator”. E tipul care a făcut „Gerald’s Game” și „Hush”, alte două producții originale Netflix absolut geniale. Ia de-aici recenzia mea la „Hush”, dacă ai chef de-un thriller stresant.

Dacă ai cont pe Netflix, te poți apuca de binging la „The Haunting of Hill House” chiar acum. Vizionare plăcută și succes la adormit!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile