Sofia Coppola a făcut istorie la Festivalul de Film de la Cannes 2017

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
12
Tweet
Sofia Coppola

Ediția din 2017 a Festivalului de Film de la Cannes vine cu o veste foarte bună, într-o industrie dominată de bărbați - Sofia Coppola a devenit a doua femeie din istoria festivalului care a câștigat premiul pentru "Best Director". Și să ne fie clar, festivalul ăsta e de 70 de ani!

Premiul a fost anunțat de președintele juriului Pedro Almodóvar, iar filmul câștigător este "The Beguiled". Ultima femeie care a câștigat la această categorie a fost Yuliya Solntseva, în 1961, pentru filmul "The Chronicle of Flaming Years".

Sofia, Elle, Kirsten

Coppola a primit critici foarte bune pentru "The Beguiled" - film adaptat într-o formă feministă după pelicula cu același nume, din 1971, realizată de Clint Eastwood.

Personajul central al producției este jucat de Nicole Kidman - matroana unei școli de fete dubioase din Virginia, în anul 1864. Viața celor de aici devine mult mai interesantă, atunci când descoperă un soldat rănit pe care aleg să-l protejeze. Elle Fanning și Kirsten Dunst sunt și ele parte din film.

Fericiții actori din The Beguiled

Ultima oară când Sofia a intrat în competiție pentru Palme a fost în 2006, cu filmul "Marie Antoinette". Ea a fost aspru criticată pentru acea producție, motiv pentru care victoria ei de acum pare și mai îndreptățită.

"The Beguiled" va apărea în cinematografe la final de iunie și abia așteptăm să-l vedem!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile