Un film despre manele și Ferentari va avea premiera la Festivalul de Film de la Toronto

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
19
Tweet
Sursa foto: facebook.com/soldatiifilm

În 2013 apărea romanul lui Adi Schiop, Soldații. O poveste din Ferentari, despre care s-a tot vorbit la momentul respectiv, pentru că era despre manele, Ferentari și o poveste de dragoste între doi bărbați în această lume ce nu pare și nu este cea mai tolerantă cu astfel de iubiri.

S-a vorbit despre acest roman și pentru că este bine scris. Dacă nu mă înșel, a și primit câteva premii literare. Acum, povestea lui Adi Schiop va deveni internațională, pentru că romanul său a fost ecranizat și va avea premiera la Festivalul de Film de la Toronto. Apoi, pe la mijlocul acestei luni, va ajunge și la Festivalului de Film de la San Sebastián.

Filmul reprezintă și debutul în lungmetraj al regizoarei Ivana Mladenovic, născută în Serbia, dar stabilită de ceva vreme în București.

Sursa foto: indiewire.com

Un sinopsis al filmului sună astfel: „Soldații. Poveste din Ferentari spune povestea lui Adi, un antropolog în vârstă de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo, îl întâlneşte pe Alberto, un rom sărac, fost puşcăriaş, care promite să îl ajute să cunoască cântăreţi. Destul de repede, cei doi încep o relaţie. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer şi se folosesc unul de altul.”

În rolurile principale vor fi Adrian Schiop şi Vasile Pavel Digudai. Scenariul este semnat de Ivana Mladenovic şi Adrian Schiop, imaginea – de Luchian Ciobanu, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, costumele – de Maria Pitea, de scenografie a fost responsabil Adrian Cristea, iar de machiaj – Maria Andreescu. Producători sunt Ada Solomon, Jelena Mitrovic (Serbia), Cassandre Warnauts şi Jean Yves Roubin (Belgia).

Nu este exclus ca Soldații să se întoarcă acasă cu multe premii de la festivaluri internaționale de film. De fapt, acest lucru este aproape sigur. Iată și un fragment din film:

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile