Tot ce trebuie să știi despre Bucharest Film Awards 2017

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
© Ionut Rusu — @ Unteatru

Bucureștiul este foarte ofertant în această toamnă, în materie de evenimente, așa că vreau să profit de acest lucru și să-ți propun un festival foarte mișto - festivalul internațional de film independent, Bucharest Film Awards 2017.

În perioada 12-14 octombrie vei fi răsfățat cu o selecție de peste 50 de producții din 40 de țări. Festivalul este la cea de-a doua ediție și vrea să te provoace să explorezi și să experimentezi forme cinematografice noi.

Bucharest Film Awards

Componentele principale ale acestei ediții sunt - inovația, industria și artele conexe.

Programul celor trei zile de festival cuprinde 48 de scurtmetraje, 9 lungmetraje, 10 web-shorts, 11 videoclipuri și 10 trailere proiectate în competiția oficială, găzduită (hartă aici) la Unteatru, The Institute, Centru și Copper’s Pub. Îl găsești aici.

Bucharest Film Awards

Extra fun:

Pe toată durata evenimentului, la Centru, vei găsi un spațiu dedicat inovației și interactivității unde poți experimenta realitatea virtuală la VR Corner Cinema - te vei transforma într-un actor faimos cu ajutorul instalației Chroma Wall și computer generated image.

VR Corner

Ce se întâmplă mai exact:

Invitați speciali ai Bucharest Film Awards sunt specialiști premiați la festivalurile internaționale din Londra, Chicago, Los Angeles, Toronto și Barcelona.

În deschiderea festivalului va concerta Lana MacIver, cântăreață, actriță și regizoare premiată la Portobello.

Regizoarea Stefana Brancastle, compozitorul Simon Daniels și directorul de imagine Laurence Blyth vor avea trei întâlniri de tip master class cu cineaștii români, pe subiectele - storytelling, muzică de film și cinematografie.

Ei vor fi prezenți și la proiecția specială a "The Mechanism of Suspended Time", cel mai recent lungmetraj pe care l-au realizat împreună.

© Pavel Dumitrescu — @ Unteatru

Tot la capitolul invitați îl avem și pe Robert Haufrecht, profesor de actorie la School of Visual Arts din New York. El va prezenta la București scurtmetrajele sale de debut Subterranean Love I și Subterranean Love – Ileana & Paul, în a doua zi de festival, la Hub44.

Două Lozuri

Programul festivalului include două lungmetraje românești. Proiecția specială "Două Lozuri" va fi accesibilizată pentru spectatorii cu deficiențe de vedere și va rula pe 13 octombrie la Hub44 de la ora 17:00. "Cinema, mon amour" va fi proiectat pe 12 octombrie la The Institute în prezența echipei documentarului.

PS: Accesul la festival este gratuit, în limita locurilor disponibile. Ne vedem acolo?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile