Trailerul „Captain Marvel” răspunde unei întrebări care ne frământă încă din copilărie

Share
Tweet
Brie Larson în rolul lui Captain Marvel Foto: MARVEL Studios, via superluchas.com

Da, se pare că în sfârșit vom primi răspunsul unei întrebări pe care ne-o punem din anii ‘90, de pe vremea când Nick Fury era alb și făcea cameo-uri în desenele „Spider-Man” de pe Fox Kids. Întrebarea e: cum naiba a reușit să-și piardă un ochi?

Trailerul pentru „Captain Marvel”, cel mai nou film cu supereroi din MCU, nu dezvăluie mare lucru din poveste. Știm că acțiunea se petrece în anii ’90, când un pilot din Forțele Aeriene pe nume Carol Danvers (Brie Larson) e prins în miezul unui conflict dintre două specii extraterestre rivale. Încă nu știm exact cum, dar Carol dobândește superputeri și își asumă identitatea Captain Marvel, cel mai puternic supererou din câți am văzut până acum pe marele ecran. Înrolată într-o unitate militară extaterestră numită Starforce, protagonista revine la un moment dat pe Pământ și își dă seama că nu-și mai amintește mare lucru din trecutul ei. Pornește în căutarea răspunsurilor alături de un tânăr Nick Fury (Samuel L. Jackson).

Revenirea lui Samuel L. Jackson e cel mai binevenit element din tot trailerul. Îl vom cunoaște pe Nick Fury tânăr, pe vremea când avea ambii ochi intacți, mulțumită tehnologiei „de-aging” folosită recent în multe filme MARVEL (Robert Downey Jr. a fost întinerit într-o simulare 3D din „Civil War”, Kurt Russell a fost întinerit în flashback-uri din „Guardians of the Galaxy 2”, Michael Douglas în „Ant-Man” etc.). De data asta, însă, vom vedea tehnica digitală aplicată de-a lungul întregului film, ceea ce-i o premieră pe cât de costisitoare, pe atât de inutilă. Nu de alta, dar Sam Jackson arată în prezent aproape la fel ca acum 30 de ani. Omul e un miracol ambulant.

Samuel L. Jackson în rolul tânărului Nick Fury Foto: Screenshot, Youtube

E extrem de probabil ca în „Captain Marvel” să-l vedem pe Fury pierzându-și ochiul stâng. În „The Winter Soldier”, liderul S.H.I.E.L.D. îi explica lui Captain America de ce e atât de paranoic: „Ultima oară când am avut încredere în cineva, am pierdut un ochi”. Ținând cont că în „Captain Marvel” vor juca un rol important Skrull-ii, specie extraterestră cu abilitatea de a-și schimba înfățișarea, terenul pare pregătit pentru ca cineva apropiat lui Nick Fury să se dovedească a fi fost un Skrull sub acoperire. O să-l trădeze și o să-i scoată ochiul. Fac pariu.

Skrulls Foto: MARVEL Studios

Sună a simplă speculație, dar avem un indiciu cât se poate de clar: în același trailer vedem un cadru foarte interesant care 99% sigur confirmă teoria. Vedem un Skrull mort pe o masă de autopsie, iar la picioarele lui stă Nick Fury aplicând o compresă rece peste ochiul stâng (cel pe care-l pierde). Agentul e înarmat cu o pușcă mov dubioasă, probabil tehnologie extraterestră pe care a recuperat-o de la Skrull-ul respectiv în urma unui duel intens. Un duel în care și-a pierdut ochiul, probabil.

Foto: Screenshot, Youtube

Ai putea spune că n-am dreptate, pentru că există poza asta oficială cu personajul lui Sam Jackson având ambii ochi, rănit doar pe lângă sprânceană. „De-aia își tampona ochiul mai sus”, o să-mi spui.

Foto: MARVEL Studios

Dar îți reamintesc că MARVEL are obiceiul de a-și edita trailerele și pozele înaintea lansării unui film, tocmai ca să ne scutească de spoilere. Așa s-a întâmplat cu Thor, care (SPOILER ALERT!) și-a pierdut un ochi în „Ragnarok”. Totuși, în trailerul pentru filmul ăla și pentru „Infinity War”, Zeul Tunetului apărea având ambii ochi, în scene petrecute DUPĂ ce și l-a pierdut. Deci e foarte posibil să fie aceeași situație în cazul pozei de mai sus cu Samuel Jackson.

Trailer vechi vs. trailer nou pentru „Infinity War” Foto: Marvel Studios, via Reddit

În fine, „Captain Marvel” ajunge în cinematografele din România de Ziua Femeii, pe 8 martie 2019. O dată cât se poate de potrivită, ținând cont că e primul film din MCU cu o supereroină în rolul principal.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile