Un compozitor celebru dă de pământ cu Quentin Tarantino: „E un cretin! Filmele lui sunt niște gunoaie”

Share
Tweet
Quentin Tarantino Foto: hepta.ro | Capital Pictures / CAP/KFS

Deși colaborarea cu Tarantino i-a adus primul Oscar din carieră, compozitorul în vârstă de 90 de ani spune că a urât fiecare secundă din proiect.

Într-un interviu acordat recent revistei Playboy Germania, genialul Ennio Morricone a vorbit despre perioada când a lucrat la coloana sonoră a filmului „The Hateful Eight” (2015), semnat Quentin Tarantino. Compozitorul și dirijorul italian a avut numai insulte la adresa regizorului, criticându-l pentru neprofesionalism, dezorganizare și chiar lipsă de talent.

Ennio Morricone Foto: hepta.ro

[Tarantino] e absolut haotic. Vorbește fără să gândească, face totul pe ultima sută de metri. Habar n-are”, ar fi zis Ennio Morricone. „Sună din senin și vrea o coloană sonoră completă în numai câteva zile. Nu e posibil. Mă enervează foarte tare”.

Dar ăsta-i doar vârful aisbergului. Compozitorul, care a realizat de-a lungul deceniilor coloanele sonore a peste 500 de filme, sugerează că Tarantino e cel mai prost regizor cu care a avut ghinionul să lucreze vreodată: „Omul e un cretin. Pur și simplu fură de la alții și reasamblează bucățile. Nu-i nimic original în asta. Asta nu-l face regizor. E un nimeni prin comparație cu giganții Hollywood-ului, cum sunt John Huston, Alfred Hitchcock sau Billy Wilder. Ăia aveau stil. Tarantino pur și simplu reîncălzește mâncăruri vechi”.

Și nu s-ar fi oprit aici. Conform interviului din Playboy, Morricone s-a declarat scârbit de întreaga Academie de Film a Americii. Deși la gala Oscar din 2016 a primit statueta de aur pentru cea mai bună coloană sonoră („The Hateful Eight”), italianul nu-și amintește cu plăcere de seara aia: „Aveam dureri de la prea mult stat jos în avion și la ceremonie. Dacă păream fericit, era din cauză că știam că voi pleca în curând de la ceremonia aia plictisitoare”. În final, ar fi zis că nu-și dorește să revină prea curând în SUA.

WOW. F*cking WOW. Înțeleg să nu-i fi plăcut stilul de lucru al lui Tarantino, dar să ajungă să-l urască într-un asemenea hal? Ce căcat i-o fi făcut regizorul?

Stai, că abia acum am ajuns la partea tare. Contactat pentru comentarii pe marginea interviului scandalos din Playboy, Ennio Morricone A NEGAT TOTUL: „E total fals. Nu am acordat niciun interviu celor de la Playboy Germania, niciodată nu l-am numit pe Tarantino un cretin și, cu siguranță, nu-i consider filmele niște gunoaie. I-am transmit avocatului meu din Italia să ia măsuri civile și penale”.

Tarantino (stânga) și Morricone (centru) Foto: hepta.ro

Bun, deci Morricone dă în judecată Playboy Germania. Dar pare imposibil ca jurnaliștii nemți să fi fabricat întreg interviul, mai ales știind că articolul va face înconjurul lumii și, implicit, va ajunge la urechile compozitorului. Cât de proști să fie? Pe de altă parte, dacă Morricone chiar a zis chestiile astea, n-are nicio logică să dea înapoi acum. Când vorbești cu presa, știi clar că replici de genul ăsta vor fi publicate.

Playboy Deutschland încă nu a comentat pe marginea scandalului, dar abia aștept să aflu răspunsul lor la acuzațiile lui Morricone. Să se facă un pic de lumină în cazul ăsta absurd.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile