Un actor din Star Wars îl va interpreta pe Brâncuși în viitorul film al lui Peter Greenaway - Walking to Paris

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
1.1K
Tweet
Constantin Brâncuși

În anul 2018 vom avea un film despre Constantin Brâncuși, despre călătoria de 18 luni pe care tânărul sculptor a făcut-o pe jos, din București până în Paris. Se va numi Walking to Paris și va fi regizat de celebrul Peter Greenaway.

De asemenea, în film vor juca și actorii Emun Elliott şi Carla Juri. Emun este cunoscut pentru multiple roluri din filme de succes, cum ar fi: Star Wars, Prometheus, Exodus: Gods and Kings etc.

Sursa foto: imdb.com

Un pic de context: în anul 1903, Constantin Brâncuşi a luat decizia de a părăsi România după ce a primit comanda de a realiza bustul generalului Carol Davila, dar nu și-a primit și banii promiși. Banii respectivi îi erau necesari pentru a ajunge la Paris să-şi continue studiile. Așa că a luat-o pe jos, parcurgând 2.000 de kilometri.

În acea perioadă, Brâncuși arăta astfel:

Sursă foto: commons.wikimedia.org

Actorul ales să-l interpreteze seamănă destul de mult cu renumitul sculptor român în tinerețe. Cam așa arată Emun Elliott:

Sursă foto: starwars.wikia.com

Astfel, la anul vom avea un film care expune povestea drumului pe care Constantin Brâncuşi, la 27 de ani, l-a făcut din România până în Franţa, trecând prin Ungaria, Austria, Germania şi Elveţia.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile