Winter is coming pentru ultima oară: am aflat când apare sezonul 8 din Game of Thrones

Share
11
Tweet
Poster oficial „Game of Thrones” Foto: facebook.com/GameOfThrones

Filmările s-au încheiat definitiv luna trecută, iar sezonul final e acum în post-producție. Avem idee cât va dura asta? Avem.

Știam încă din decembrie 2017 că cel mai urmărit serial al planetei trage chiulul anul ăsta, urmând ca sezonul 8 – ultimul – să ajungă pe micul ecran abia în 2019. Dar 2019 putea însemna și noaptea de Revelion 2019-2020, așa că vestea nu ne încălzea prea tare. Acum am primit detalii noi, ca să ne facem o idee mai clară.

Casey Bloys, președintele de programming la HBO, spune că vom putea urmări cu toții sezonul 8 din Game of Thrones în „prima jumătate a lui 2019”. Pe bune, tot nu avem o dată precisă? Nu, dar băgăm mâna-n foc că cele 6 episoade vor fi lansate ori în martie, ori în aprilie.

Spun asta pentru că, în primul rând, așa dictează tradiția GoT: sezoanele 1, 2, 4, 5 și 6 au debutat toate în luna aprilie, iar sezonul 3 – în ultima zi din martie, deci tot pe-atunci. Singura excepție de la regulă până acum a fost sezonul 7, pe care l-am putut vedea abia de la jumătatea lunii iulie.

Mai e un indiciu în sensul ăsta. Producătorul Jonathan Quinlan s-a dat de gol pe 7 aprilie anul ăsta, postând pe Twitter un mesaj de mulțumire adresat întregii echipe GoT:

„Asta e pentru Dragonii Nopții. Pentru faptul că ați strâns din dinți timp de 55 de nopți consecutive. Pentru faptul că ați îndurat frigul, zăpada, ploaia, noroiul, căcărezele de oaie din Toome și vânturile din Magheramorne. Când zeci de milioane de oameni din jurul lumii vor urmări episodul ăsta peste un an, nu vor ști cât de mult ați muncit. Nu le va păsa cât de obosiți erați sau cât de greu a fost să vă faceți treaba la temperaturi negative. Vor înțelege doar că urmăresc ceva ce nu s-a mai făcut până acum. Iar asta, mulțumită vouă”.

Repet: „zeci de milioane de oameni din jurul lumii vor urmări episodul ăsta peste un an”. Textul original în engleză spunea „a year from now”, deci posibil să fie vorba chiar despre data de 7 aprilie 2019. Tweet-ul a fost șters în scurt timp, iar HBO a refuzat să comenteze.

Cam asta e. Toate informațiile de mai sus vor fi confirmate sau infirmate în momentul în care apare primul teaser oficial, dar habar n-avem când se va întâmpla asta. Un lucru știm sigur: sezonul 8 din Game of Thrones ne va marca pe viață – o promite Emilia Clarke.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile