5 noi speakeri au fost anunțați la TEDxEroilor 2018

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
TEDxEroilor - Mind the Gap

TEDxEroilor este cel mai complex eveniment de tip TEDx din România, iar ediția din 2018 abordează tema Mind The Gap.

Scopul TEDx este acela de a fi un catalizator al progresului comunității locale și un eveniment care aduce împreună oameni curioși, creativi și inovatori care cred în puterea ideilor de a schimba lumea.

Tema din 2018 pune accentul pe știință și artă, tradiție și inovație, noile tehnologii și adaptarea la ele sau vise și împliniri.

TEDx Alba Iulia, ediția a II-a, a avut aceeași temă, iar dacă vrei să afli cum a fost poți citi aici.

TEDxEroilor - Mind the Gap1

TEDxEroilor va avea loc în perioada 4-6 mai, în Cluj. Ziua de 6 mai este una specială, deoarece organizatorii pregătesc o zi dedicată unor activități și ateliere interactive sub numele de TEDxEroilor Adventures.

Vei putea interacționa și mai mult cu speakerii, dar vei descoperi și workshop-uri care, în mod normal, sunt mai puțin accesibile.

V-am povestit deja despre primii speakeri confirmați (cât și runda 2 aici), iar acum au fost anunțați alți 5 speakeri:

Pontus Stjernfeld - Managing Partner Renascentia Group

Pontus este fostul director al unui lanț de aprovizionare din cadrul unei companii de renume mondial și un dependent aflat în recuperare. El a descoperit că o abordare spirituală a vieții și antreprenoriatului aduce atât fericirea, echilibrul în viață, cât și succes în afaceri.

Pontus

Dan Clinci - Arhitect

Dan Clinci este arhitect implicat în dezvoltarea urbană. Din 2014, face parte din colectivul Urbannect, care derulează programe de reintegrare a spațiilor inerte ale orașului prin animarea acestora cu activitate culturală și comunitară.

Din 2017 își dedică o mare parte din energie dezvoltării conceptului H33, un hub social cultural a cărui scop este de a aduna energii creative care să găsească un mediu de manifestare într-o fabrică dezafectată.

Dan Clinci

Cosmin Chiriță - Edu Wizard

Cosmin a devenit pasionat de educație acum mai bine de 10 ani, când a făcut parte din programul Liderii Mileniului Trei. Azi este EduWizard și creează proiecte cu impact în societate.

De-a lungul timpului a fost Delegat de Tineret al României la ONU, a fondat un hub pentru tineri, a susținut peste 2500 de ore de training, pentru elevi și manageri din companii de top.

Face parte din cea mai mare comunitate online de traineri și a contribuit la construirea unui program de formare pentru  peste 1000 de profesori din București.

Cosmin coordonează MERITO- un proiect care are ca scop recunoașterea și premierea celor mai buni profesori din România.

Țelul lui este de a-i sprijini pe dascăli să devina catalizatori ai schimbărilor "la firul ierbii" de care avem nevoie în sistem.

Cosmin Chirita

Iulian Angheluță - Fondator Free Miorița

Iulian este fondatorul Asociației Free Miorița, organizație nonguvernamentală implicată de mai mulți ani în proiecte sociale. El a pornit campania Lumină pentru România prin care descoperă și iluminează, la propriu, școli și familii care trăiesc fără electricitate.

Sistemele cu panouri fotovoltaice, calculatoarele și materialele educaționale au făcut lumină în ultimele 4 școli fără electricitate din România și la 125 de familii.

Iulian a lucrat mulți ani în publicitate și comunicare, pentru ca în 2012 să înființeze Free Miorița și să se implice constant în acțiuni sociale.

Cornel Brad - Fotograf

Cornel Brad este un fotograf român interesat în special de fotografia de portret și de documentarea, cartografierea și exprimarea vizuală a emoțiilor oamenilor.

Prin selecția personajelor sale, cu vârste cuprinse între câteva luni și 103 ani, și prin alăturarea lor este interpretat într-o cheie personală conceptul de putere în România actuală.

Demersul său artistic se transformă astfel într-o colecție de istorii, de date, fapte și exemple, de coincidențe stranii și realități emoționante, concentrate editorial pentru a inspira pe viitor în luptă pentru dreptate și libertate.

Cornel Brad

Pentru mai multe informații, vizitează pagina lor de Facebook, Instagram sau site-ul oficial.

PS: În cadrul event-ului va fi prezentat și TEDxEroilor Award, concursul care a prezentat idei fezabile și sustenabile cu un impact social pozitiv asupra comunității.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile