De la electronică orientală la trance indonezian: ce să experimentezi la Outernational Days 3

Bianca Bârsan

Street Style
Share
18
Tweet
Outernational Days 3

Festivalul românesc independent Outernational Days a ajuns la cea de-a treia ediție și te așteaptă în București, între 19 - 23 septembrie.

Dacă ai ratat Outernational Days 2 anul trecut, anul ăsta nu mai ai nicio scuză, iar asta pentru că festivalul e din ce în ce mai promițător nu doar ca line-up, ci și ca experiență - culturală, socială și, nu în ultimul rând, senzorială - de sine stătătoare.

Băieții din spatele cortinei ți-au pregătit, așadar, nu mai puțin de 15 concerte live, 10 DJ seturi, 2 proiecții de film documentar, 5 lecture-uri și 1 instalație de artă contemporană curatoriată de ÎnContext Slănic Moldova. În ceea ce privește tema festivalului, anul acesta ne confruntăm cu conceptul mistic de „transă”. Ce înseamnă „transă” și cum ne influențează ca oameni și/sau ca artiști rămâne să aflăm de la invitații special aduși din toate colțurile lumii.

Și nu, nu e o exagerare: participanții Outernational Days 3 vin din țări precum Egipt, Iran, Zimbabwe, Rusia, Israel, Turcia, Liban, Germania, Austria, Polonia, Australia, Elveția, Suedia sau România. Mâna sus cine se bucură să audă de o așa diversitate soon-to-be în București!

Una din noutățile Outernational Days din acest an o reprezintă noile locații adăugate, și anume Biserica Anglicană, Muzeul Național de Artă Contemporană și Hermitage Urban Spiritual Hub, ce au menirea să amplifice întreaga experiență până la paroxism. Cea de-a patra locație o reprezintă Club Control, the classic.

Pe de altă parte, asta nu este singura schimbare din desfășurătorul Outernational Days - în 2018 avem parte și de primul ansamblu Outernational, condus de către compozitorul, dirijorul și interpretul de muzică spectrală și contemporană Iancu Dumitrescu. Din ansamblu fac parte artiști din România, Germania, Austria, Cehia, Israel și Turcia, iar concertul are loc pe 22 septembrie, la Hermitage Urban Spiritual Hub.

Pentru mai multe informații și program complet, aruncă un ochi aici, iar pentru bilete, aici.

See you there!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile