Am fost la Comic Con și mi s-a părut cea mai mișto ediție de până acum

Share
17
Tweet
Deadpool la EECC Foto: Facebook/East European Comic Con

Chiar dacă abia poți să respiri din cauza aglomerației.

Am dat o fugă ieri la Romexpo pentru East European Comic Con, cel mai mare eveniment dedicat iubitorilor de filme, desene, jocuri, benzi desenate – tot ce ține de Pop Culture. E a treia sau a patra oară când particip (nu mai știu exact) și mi s-a părut cea mai mișto ediție de până acum. Din anumite puncte de vedere, pentru că din altele a fost cea mai nasoală.

Foto: Facebook/East European Comic Con

În primul rând, gama de produse mi s-a părut mai bogată și mai variată ca niciodată. În paralel cu interesul publicului față de EECC a crescut și oferta, adică numărul de branduri prezente la standuri.

Foto: Facebook/East European Comic Con

În calitate de colecționar de figurine, îmi curgeau balele oriunde întorceam privirea. Exceptând rahaturile alea de Funko Pops (caricaturi minimaliste ale personajelor, cu capete imense), prețurile porneau de la 150 lei și puteau depăși chiar o mie. Trebuie să fii nebun să dai atâția bani pe statueta unui personaj fictiv, oricât de mare fan ai fi.

Figurină Thanos Foto: Geek World

Găseai sute de modele de tricouri, cu orice imprimeu ți-ai putea dori: MARVEL, DC, Rick and Morty, Pokemon, Pac-Man, It, Star Wars etc. Cu vreo 20 de lei mai ieftine decât le găsești în general prin magazine. Am profitat și eu de ofertă și mi-am luat unul cu Doctor Strange.

Foto: Facebook/East European Comic Con

Nu m-am costumat, că nu suport să fiu în centrul atenției, dar sute de alți oameni veniseră pregătiți. Am văzut Jokeri, Harley Quinn-uri, un vânzător îmbrăcat în Mario, o groază de personaje din anime-uri, vreo două Wonder Women etc. Trecând pe lângă ei mă simțeam ca în „Ready Player One”, la modul că spuneam încontinuu: „Uite, e X! Ce tare, uite-l și pe Y!”.

Pennywise the Dancing Clown la EECC Foto: Facebook/East European Comic Con

L-am văzut pe Chris Rankin (Percy Weasley din „Harry Potter”) de la distanță, așteptând plictisit să vină lumea la el pentru autografe contra-cost. Am încercat să-i fac o poză din spatele „barierei”, dar s-a grăbit un paznic să-mi blocheze calea și să-mi spună că n-am voie. Oricum nu-i mare pierdere: să-l alegi pe Percy e ca și cum dintre toate personajele din „Friends” l-ai aduce pe barmanul Gunther. Cui îi pasă de el?

Chris Rankin la EECC Foto: Facebook/East European Comic Con

Într-una dintre clădiri s-a ținut pe scenă o sesiune de Q&A cu Jim Beaver, adică Bobby din Supernatural. Oricine din sală putea merge la microfon să-i pună o întrebare actorului, orice îi trecea prin cap, orice fleac din serial care l-a frământat vreodată. Mișto, dar n-am stat până la final, că niciodată nu m-am dat în vânt după „Supernatural”.

Jim Beaver la EECC Foto: Facebook/East European Comic Con

Ce m-a deranjat foarte tare a fost aglomerația de la eveniment. Până și clădirile imense de la Romexpo s-au dovedit a fi neîncăpătoare pentru miile de devoratori de Pop Culture. Mă ciocneam încontinuu de lume, oricât de atent aș fi fost. La rafturile cu tricouri era haos: abia puteai să arunci o privire, că te trezeai încolțit de alte mâini curioase care se băgau peste tine. Parcă era Black Friday la americani, din ce filmulețe am văzut pe net. Comparând cu ceva ce am trăit pe propria piele, pot spune că m-am simțit ca în stația de metrou de la Unirii, la ora de vârf: sufocat, iritat, obosit.

Foto: Facebook/East European Comic Con

Noroc cu zona de relaxare din afara clădirilor, unde găseai mai multe perne uriașe trântite pe iarbă. Îți luai o bericică și-un hot dog de la rulotele de Street Food și te întindeai ca la picnic. Mișto și util: chiar e nevoie să iei pauze de la nebunia dinăuntru.

Foto: Facebook/East European Comic Con

Una peste alta, mi-a plăcut mult. Ai la ce să te holbezi, găsești oferte bune la multe produse, poți să-ți întrebi actorii preferați orice vrei și ești înconjurat de oameni cu aceleași obsesii ca ale tale. Sper doar că la anul vor folosi mai multe clădiri de la Romexpo, ca să fie mai aerisit, și că vor aduce nume mai mari de la Hollywood.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile