Spotlight - Festivalul Internațional al Luminii va avea loc în București, între 12-15 aprilie

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
42
Tweet
Sursă foto: facebook.com/ArCuB.Bucuresti
Sursă foto: facebook.com/ArCuB.Bucuresti

Spotlight – Bucharest International Light Festival a ajuns la a patra ediție și a fost anunțat că se va desfășura între 12-15 aprilie.

Acesta este unul dintre evenimentele bucureștene care strânge anual peste 150.000 de spectatori în cele patru zile de festival.

Și de această dată participanții vor putea admira zeci de lucrări artistice, instalații, sisteme de iluminare arhitecturală și videomapping din Germania, Ungaria, Slovacia, Finlanda, Cehia, Polonia, Franța, Austria și România, care transformă în fiecare an clădiri emblematice din București precum Biblioteca Centrală Universitară, Muzeul Național de Artă al României, Teatrul Odeon, Cercul Militar Național, Palatul CEC.

În exclusivitate pentru ediția cu numărul patru a Spotlight – Bucharest International Light Festival șase artiști vor transforma fațada Palatului CEC prin proiecții de video mapping selectate în urma unui open call lansat la începutul acestui an.

Lansat pe 10 ianuarie, Concursul de video mapping Spotlight s-a încheiat pe 9 februarie. 29 de artiști din țară și străinătate au înscris în competiție propuneri de video mapping pe tema ediției din acest an, „United We Shine”.

Juriul a selectat lucrări care au pus accent pe conceptul de solidaritate, pe ideea conexiunilor dintre oameni și orașe, dintre culturi și etnii, fațade și artă, lumină și întuneric.

Autorii celor șase lucrări finaliste, care vor fi proiectate, pe toată durata festivalului Spotlight (12 – 15 aprilie), pe fațada Palatului CEC sunt:

• Darklight Studio (Spania)

• Hermes Mangialardo (Italia)

• KEDR Visuals (Rusia)

• Mindscape Studio (România)

• Multiscalar (Germania)

• Skgmedia (China)

Marele câștigător Spotlight 2018 va fi ales de public din cele șase lucrări finaliste prin vot online în perioada 12 – 15 aprilie.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile