Ce nu ai văzut la UNTOLD 2018, ca să înțelegi de ce numărăm deja zilele până la UNTOLD 2019

Share
Tweet
UNTOLD 2018 Foto: Facebook.com/UNTOLD | https://www.facebook.com/UNTOLDFestival/photos/a.998292930372896.1073741978.299325203603009/998297350372454/?type=3

Încă un an, încă un Untold. Peste 355.000 de iubitori ai muzicii electronice au umplut zilele astea Clujul, veniți din toate colțurile lumii special pentru cel mai mare festival muzical din România.

Dacă n-ai reușit să ajungi acolo sau dacă ai mers pe sărite, doar în anumite zile, te ajuăm noi acum să recuperezi. O să trecem în revistă toate chestiile mișto care s-au întâmplat la Untold 2018, ca să înțelegi de ce ne-am apucat deja să numărăm zilele până la ediția de anul viitor.

ZIUA 1: Joi, 2 august. Nimănui nu i-a mai păsat că a doua zi se merge la muncă: 84.000 de oameni au invadat Cluj-Napoca să-i asculte live pe The Chainsmokers, ajunși pentru prima dată în România. În loc să ia o piatră-n gură ca să sărbătorească treaba asta, membrii trupei au îmbrăcat tricourile Naționale noastre de fotbal.

A fost prima lor excursie aici, dar cu siguranță nu ultima: „Suntem pentru prima dată în România, dar foarte mulți artiști din jurul nostru vorbesc un an întreg despre acest festival și abia am așteptat să ajungem aici. După ce am fost anunțați în line-up-ul festivalului, am primit zeci de mii de mesaje de la fanii noștri de aici. Nu ne-a venit să credem cât suntem de așteptați aici și îi asigurăm că vom reveni cât de curând”, au promis The Chainsmokers.

Parov Stelar, Diplo și Afrojack sunt celelalte nume grele care au urcat pe scena principală în fiecare seară și au rămas la fel de impresionați: „Publicul de aici nu se poate compara cu niciun alt public din lume. De fiecare dată când ajungem aici simțim căldura cu care ne primesc și energia lor pozitivă. E o plăcere să ne reîntoarcem pe scena festivalului UNTOLD”, ne-au lăudat cei de la Parov Stelar.

Cu focuri de artificii pe fundal, celelalte scene au fost revendicate de peste 40 de artiști, printre care Nina Kraviz, Pan Pot, Borgore, Foreign Beggars, Pendulum și Gareth Emery.

O premieră în România a fost studioul mobil DeMoga Music, adică un autocar convertit într-un studio muzical complet funcțional, parcat chiar în incinta festivalului. DJ-ul Will Sparks s-a pus pe treabă aici împreună cu producătorii și compozitorii DeMoga Music, mixând în grup două piese. Sparks a fost uimit de concept – zice că nu mai văzuse în viața lui un studio muzical mobil în incinta vreunul festival. Nici noi, ce-i drept.

ZIUA 2: Vineri, 3 august. Odată cu startul weekendului, tot mai mulți melomani au început să treacă pragul festivalului. 89.000 de oameni s-au strâns în a doua zi, entuziasmați să-l asculte mai ales pe Kygo. DJ-ul norvegian a oferit publicului un concert cu acorduri de pian și orchestră. Ne-a impresionat pe toți, dar e valabil și vice-versa: „Scena este impresionantă, iar marea de oameni care mă așteaptă de atâta timp este incredibilă. Înainte să vin aici, am vorbit cu foarte mulți artiști din jurul meu și toți îmi spuneau același lucru: UNTOLD e festivalul la care trebuie să fii pe mainstage în fiecare an. Așa că mi-am dorit foarte mult să ajung aici și mă bucur enorm că sunt aici.” zice Kygo.

După ce s-a bronzat anul trecut în Constanța, la NEVERSEA, Jason Derulo a trecut anul ăsta și pe la Untold. Americanul zice că sime o conexiune strânsă cu fanii români: „Publicul din România înseamnă pentru mine o nebunie frumoasă și ne potrivim aici foarte bine, pentru că și eu am în mine o parte din nebunia lor. Sunt primit cu atât de multă căldura de fiecare dată când ajung aici. Am simțit și în această seară energia lor pozitivă și pentru mine a fost incredibil că au cântat alături de mine, vers cu vers”.

ZIUA 3: Sâmbătă, 4 august. Gașca Untold s-a mărit până la 92.000 de oameni, mare parte dintre ei veniți special pentru Steve Aoki. Sau pentru torturile lui. Așa cum cerea tradiția, Aoki a aruncat 13 torturi înspre public la finalul concertului. „Festivalul UNTOLD mi-a schimbat viața! Anul trecut ploua cu găleata, era 7 dimineața și publicul, totuși, nu pleca acasă. Atunci am înțeles ce înseamnă când un român spune <<CAKE ME!>>. E impresionant! E măreț ce se întâmplă la Cluj! E magic!”, spune Steve Aoki, care nu mai putea de fericire.

Dimitri Vegas & Like Mike au urcat și ei pe scena principală a festivalului, transformând stadionul Cluj Arena într-un ring de dans sincron.

The Prodigy au cântat împreună cu publicul fiecare strofă, fiecare vers din „Firestarter”, „Breathe”, „Out of Space”, „Smack my bitch up” și multe alte hit-uri clasice.

Cine nu dansa pe lângă scena principală i-a ascultat, în schimb, pe Loco Dice, Steh Troxler, Dope D.O.D, Flux Pavilion, Andy C, The Glitch Mob și încă vreo 40 de artiști.

ZIUA 4: Duminică, 5 august. Untold 2018 s-a încheiat cum nu se putea mai grandios: Armin van Buuren a doborât un nou record, mixând peste 7 ore pe scena principală a festivalului. Regele muzicii trance a îmbrăcat de la începutul show-ului tricoul Naționalei de fotbal a României și a vorbit despre cât de tare s-a îndrăgostit de țara noastră în ultimii ani: „Am fost încă de la prima ediție și am văzut cu ochii mei cum, de la an la an, acest festival a crescut enorm și a ajuns aproape de sufletul meu. Iubesc România și nu vă pot explica ce simt atunci când urc pe scenă. Publicul este incredibil! Atâta timp cât ei stau în fața scenei, nici eu nu o să plec de pe scenă, pentru că s-a creat o legătură specială între noi, iar aici mă simt ca acasă.”

Pentru prima oară pe scena Untold, The Black Eyed Peas au încins atmosfera cu hituri pe care le fredonăm parcă dintotdeauna și au promis că vor povesti în toată lumea cât de mișto e publicul român: „Este incredibil ce se întâmpla aici! Am urcat pe scenă și am simțit imediat căldura și energia pozitivă a fanilor. Ne vom întoarce în Statele Unite ale Americii și în Marea Britanie și peste tot unde vom merge în lume, vom povesti despre festivalul UNTOLD și despre România”.

Concertele lui Fedde Le Grand, Tujamo și Armin van Buuren au fost transmise live pe pagina de Facebook a festivalului și pe canalul de YouTube. Le poți (re)urmări chiar acum, dacă ți-e dor de atmosferă.

Deci, da, au fost patru zile nebune, pline de energie, de artificii, de declarații de dragoste, de premiere și recorduri. De toate. De-aia așteptăm cu nerăbdare Untold 2019, care – deși pare imposibil – ar putea ieși chiar MAI mișto.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile