Ce scurtmetraje vezi și explorezi la Marele Picnic Cinematografic din Grădina Botanică

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet

Mare Picnic ShortsUP a ajuns la ediția cu numărul 5, așa că ești așteptat în Grădina Botanică din București, în perioada 27-29 iulie.

Vei avea parte de foarte multe activități fun, dar și de o serie de scurtmetraje interesante, numa' bune de văzut la picnic, sub cer de vară.

Selecția e îndrăzneață, amuzantă și delicată - pregătește-te de umor, suspans și o doză bună de introspecție. Uite mai jos trailerul oficial și vezi despre ce-i vorba:

Ca să prinzi gustul, iată și câteva dintre scenariile posibile care te așteaptă weekend-ul ăsta:

Iarbă cu miros de iarbă (r. Sebastian Mulder, Olanda, 2016) 22’

Ce te faci când natura e de plastic - iarbă artificială pe balcon și printuri impecabile cu plaje tropicale în lounge-ul clădirilor corporate din sticlă și beton?

Documentarul, parte din selecția Festivalului Internațional de Film Experimental de la București, explorează lumea virtuală versus natură. Respirăm aer simulat? A ce miroase pădurea de pe tapet? Când nu o să mai știm diferența?

Dispariția omului de la butoane (r. Sorayos Prapapan, Tailanda/Myanmar, 2017) 16’

Cei doi sunetiști lucrează din greu la pentru ca filmul să se audă așa cum trebuie. Dar… aude oare, cineva, cu adevărat? Festivalul internațional de film de la Veneția a ales acest scurtmetraj în selecția finală.

MP

Cină polară (r. Paloma Baeza, Marea Britanie, 2017) 12’

Cel mai bun scurtmetraj de animație la Premiile BAFTA vine cu o situație interesantă: la Polul Nord viața nu e ușoară; nu e nici măcar lipsită de dileme morale.

O ursoaică polară înfometată și singuratică trebuie să decidă repede dacă un neștiutor urs grizzly canadian va deveni prietenul ei cel mai bun sau… cina.

40 de zile (r. Sorin Tănase, România, 2016)

O fină alternanță de suspans și emoție: după ce își joacă diferite feste, trei studenți care au decis să petreacă un weekend la țară au parte de o experiență inexplicabilă, pe care cu greu o vor depăși. Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune la Filmul de Piatra.

Iarba cu miros de iarba

La masă cu Ato San Nen (r. Pedro Collantes, Spania/Franța, 2018) 25’

Filmul are deja în palmares mențiunea specială a juriului la Festivalul internațional de scurtmetraje de la Clermont-Ferrand. Marisa este văduvă și locuiește doar cu Tico, câinele ei.

Într-o zi e vizitată pe neașteptate de Hiroshi, un domn japonez care pretinde că este prieten cu fiul ei. În ciuda faptului că nu vorbesc aceeași limbă, Hiroshi și Maria vor să comunice.

Doi îintr-o barcă

Concluzia: tu UNDE vrei să mergi? Ieși din casă. Fă primul pas. Restul e… scenariu. Programul complet de filme de la Marele Picnic 2018 este disponibil aici.

PS: Biletele pentru Marele Picnic ShortsUP pot fi achiziționate în avans prin rețeaua Eventbook, în varianta de:

Yoav Brill - Hora

Biletele pot fi achiziționate și la fața locului în limita locurilor disponibile (35 lei – seară, 60 lei – abonament 2 zile, 90 lei – abonament 3 zile). Prețul biletului include acces la filme, acces în Grădina Botanică, tururi ghidate, food-court, DJ set, jocuri și instalații.

IMPORTANT: În cazul în care vremea va împiedica proiecția filmelor în aer liber, evenimentul va fi reprogramat în luna august. Toate biletele cumpărate în avans vor fi valabile la evenimentul reprogramat.

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

marele picnic gradina botanica bucuresti filme
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Extinde