Cele mai frumoase 10 restaurante la înălțime din București, cu priveliști impresionante asupra orașului

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
814
Tweet

De câțiva ani au început să apară și în București din ce în ce mai multe restaurante la înălțime, care oferă priveliști impresionante asupra orașului. Ce-i drept, Bucureștiul arată destul de interesant de la etajele superioare, aș spune chiar frumos.

Așadar, dacă vrei să te lași furat de peisaj și să uiți de toate problemele pe care acest oraș disfuncțional le are, iată care sunt cele mai frumoase 10 restaurante la înălțime pe care le poți găsi în București.

1. NOR - Sky Casual Restaurant - adresă: Sky Tower, etajul 36

Nu o să găsești în București un restaurant care să se afle la o înălțime mai mare decât cea la care se află NOR. Cum vrea să transmită și numele, acest local se află deasupra norilor, la 136 de metri înălțime. Priveliștea este una de senzație, dar nici meniul nu e de trecut cu vederea, fiind inspirat din cele mai faimoase bucătării ale lumii și atent la preferințele locale.

Dacă vrei să impresionezi pe cineva, cu o cină romantică, acesta este locul.

2. Lounge 18 - adresă: Piața Presei Libere 3-5, City Gate South Tower, etajul 18

Din numele locului îți poți da seama foarte ușor la ce etaj este situat: 18, iar priveliștea de aici este cu adevărat deosebită, pentru că în imediata apropiere se află Parcul Herăstrău, Bulevardul Kiseleff, Romexpo, Casa Presei etc.

Încearcă să ajungi aici la prânz, pentru că au oferte foarte avantajoase, iar pe lumină poți explora mai bine orașul cu privirea. De asemenea, ține minte că seara, 18 Lounge se transformă în club și bar.

3. Upstairs Rooftop - adresă: str. Sevastopol nr. 24, etajul 7

Pentru un rooftop mai central, Upstairs este una dintre cele mai bune alegeri. Priveliștea face toți banii, la fel și preparatele din meniu.

Aici au loc și tot felul de evenimente, dar chiar și atunci când este program de voie, e mai bine să suni pentru o rezervare din timp, pentru că Upstairs este un restaurant foarte căutat.

4. Sky Bar - adresă: Calea Dorobanți nr. 155, etajul 5

Above the city Skybar este primul roof bar din România și impresionează prin designul futurist. Structura care acoperă restaurantul este special creată pentru acest concept și se închide complet pentru a acoperi și proteja clienții pe timp de ploaie, vânt sau ninsoare, dar se și deschide pe timp de vară, pentru a asigura priveliștea unică a cerului senin.

5. Silk - adresă: str. Nistor Ion, nr. 4, etajul 9

Silk nu impresionează neapărat printr-o înălțime impresionantă (chiar dacă se află la etajul 9), ci prin priveliștea deosebită pe care o oferă asupra Pieței Universității, km 0 al Bucureștiului.

Este cu siguranță de neratat pentru orice turist care vine pentru prima dată în București, dar și pentru bucureștenii care vor să-și redescopere orașul în care trăiesc.

6. Vu's Rooftop - adresă: Splaiul Unirii, nr. 6, bl. B3A, etaj 8

La Vu’s Rooftop pereții din sticlă îți vor oferi un view deosebit al orașului: toată zona Unirii, Dâmbovița, un pic din Centrul Vechi, Biblioteca Națională a României etc.

Este un loc bun pentru cei care-și doresc o cină mai aparte, fie că e vorba de o cină romantică sau una business.

De reținut faptul că de aici se văd niște apusuri demențiale, pentru că ferestrele sunt orientate spre vest.

7. Sole - adresă: bld. Iancu de Hunedoara, nr. 48, etajul 15

Sole este situat la etajul 15 al celei mai moderne clădiri din București, una dintre puținele dotate cu heliport pe acoperiș.

Având în vedere zona în care se află, Sole oferă o panoramă mai diversificată și cu siguranță vei sta cu ochii mai mult pe geam, pentru că interiorul este destul de auster.

De reținut că, în ultima vreme, Sole se concentrează mai mult pe evenimente: nunți, botezuri etc. Așa că sună înainte de a bate drumul până acolo.

8. Linea / Closer to the Moon - adresă: Calea Victoriei, nr. 17 (cu intrarea din Lipscani)

Linea / Closer To The Moon este un new entry pe lista scurtă de rooftop-uri din București. S-a deschis anul acesta, iar terasa a devenit destul de populară și populată pe timpul verii, chiar dacă prețurile sunt ceva mai piperate.

Meniul de bar este scurt, dar neliminatat în opțiuni.

9. Club Lounge Intercontinental - adresă: bld. Nicolae Bălcescu, nr. 4, etajul 21

Situat la etajul 21 (80 de metri înălțime) al Hotelului Intercontinental, restaurantul de aici oferă una dintre cele mai spectaculoase panorame ale orașului. Este un loc ce îmbină conceptul de restaurant, cafenea și lounge.

Ce trebuie să știi e că programul este între orele 06:30 și 22:30, dar și că persoanele care nu sunt cazate la hotel trebuie să plătească o taxă suplimentară pentru a urca aici.

10. DESCHIS Gastrobar - adresă: Splaiul Unirii, nr. 160

Situat pe acoperișul fostei Fabrici de Bumbac pe timp de vară și în interior pe timp de iarnă, DESCHIS Gastrobar este singurul rooftop amplasat într-o zonă industrială și care vine cu o ofertă altfel.

De asemenea, este un loc în care se petrec tot felul de evenimente, de la proiecții de film, workshop-uri educative, până la dezbateri creative.

Nu este la o înălțime amețitoare, dar priveliștea de pe terasă este una frumoasă, la fel și cea care se vede prin ferestrele mari ale localului din interior.

Topic-uri

restaurante restaurante la înălțime restaurante bucurești restaurante deasupra bucureștiului
Arată comentariile

Noizz urban

Vezi și

Extinde