Cele mai mișto 5 localuri din România unde te simți ca în spațiul cosmic

Share
23
Tweet
Foto ilustrativ Foto: Unsplash.com/frankie cordoba

Pasionații de SF nu trebuie neapărat să părăsesască atmosfera terestră ca să călătorească printre stele. Nici măcar nu trebuie să depășească granițele țării: găsești în România localuri unde te simți fix ca pe planete extraterestre.

Citește și: Vara asta, cel mai tare eveniment de la care n-ai cum să lipsești își deschide porțile

ETU Pizza&Grill

Filmele SF ne-au învățat că extratereștrii aterizează întotdeauna în Washington DC, dar uite că-i mai întâlnești și prin sate precum Cornu de Jos (Prahova). De când a aterizat pe DN1, la km 96, OZN-ul ăsta nu s-a mai mutat din loc. La cât de mișto e decorat și ce prețuri bune are, nu-i de mirare că pământenii s-au îndrăgostit de el. Găsești aici burgeri până-n 15 lei, pizze care nu depășesc 21 lei, grill, salate, ciorbe, desert – tot ce-ți trebuie ca să pornești la drum printre stele cu stomacul fericit.

ETU Pizza&Grill are 4,7/5 stele pe Google, din 363 recenzii.

Linea / Closer To The Moon

Mai avem de așteptat până să ne plimbăm pe Lună, dar până atunci putem simula o excursie cu cortul pe suprafața ei. Vorbim despre corturi futuriste, adică domuri transparente și încălzite în care să te cuibărești pe timpul iernii. Tot decorul ăsta SF se amenajează pe terasa localului Linea / Closer To The Moon, de pe strada Lipscani nr. 17 (București). Doar în anotimpul rece, din păcate...

Linea are 4,3/5 stele pe Google, din 442 recenzii.

Distrikt 42

Restaurantul ăsta e desprins fix din cărțile lui Jules Verne. Amplasat în Centrul Vechi al Bucureștiului, pe strada Sfântul Dumitru nr. 3, Distrikt 42 e o combinație spectaculoasă între mașinării retro și concepte futuriste. E primul steampunk pub deschis vreodată în Capitală, iar meniul îți pune la dispoziție cam tot ce se poate, la prețuri medii (ținând cont de zonă).

Distrikt 42 are 4,3/5 stele pe Google, din 921 recenzii.

Joben Bistro

Un concept similar întâlnim în Cluj-Napoca, într-un local care-și merită cu vârf și îndesat sloganul „Jos pălăria!”. Joben te invită să faci o călătorie în viitorul retro, în lumea SF imaginată pe vremuri de autori ca H.G. Wells. „Inițial pubul a fost gândit în maniera industrial design, însă obiectele aparent insignifiante, abandonate, practic „ junkuri”, ne-au făcut să ne dăm seama care ar fi designul cu adevărat potrivit pentru acest spațiu”, scrie pe pagina oficială a bistroului de pe strada Avram Iancu, nr. 29. Ca să știi dinainte ce-ți comanzi, poți consulta meniul virtual aici.

Joben Bistro are 4,5/5 stele pe Google, din 669 recenzii.

Nexus Gamers Pub

Suficient Steampunk – să revenim la varianta modernă a viitorului imaginar. Pe Bd. Regina Elisabeta nr. 37 (București) găsești Nexus Gamers Pub, un Internet Cafe modelat parcă după navele spațiale din Star Trek. Dacă te pasionează jocurile video, neapărat trebuie să dai o fugă cu gașca până aici. Cât despre meniu, accentul se pune pe băutură, singurele chestii de ronțăit fiind chipsuri sau alune. Oricum o să fii prea ocupat butonând, deci mâncatul cu tacâmuri era exclus din start.

Nexus Gamers Pub are 4,7/5 stele pe Google, din 524 recenzii.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile