Cum a fost la cea de-a II-a ediție Red Bull Music SoundClash, unde Grasu XXL a ieșit câștigător

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet

Red Bul Music SoundClash România a avut cea de-a doua ediție săptămâna trecută, iar confruntarea s-a dat între Grasu XXL și Loredana, la Sala Polivalentă. Hip-hop-ul a câștigat bătălia cu pop-ul, în fața unei mulțimi entuziasmate care a strigat din toți plămânii pentru cel mai bun.

Nu m-am așteptat să mă distrez atât de tare la event, dar iată că așteptările mi-au fost întrecute și am avut parte de o seară minunată, plină de muzică bună, replici acide și momente amuzante.

Lori a făcut un adevărat show pe scena ei și a demonstrat încă o dată că este o voce absolut admirabilă și un artist complet, din toate punctele de vedere (dans, prezență scenică, coregrafii), iar Grasu a avut un show simplu, dar eficient.

Grasu XXL - Foto by Mihai Stetcu

The Warm up

Startul a fost dat de veteranul Dj Unfdoo, iar la ora 20:00, moderatorul ediției, Adi Despot, a intrat pe scenă, în fața unui public ușor amorțit din cauza vremii neprietenoase de afară.

Ca să fie clar de la început care sunt taberele, cei doi artiști au cântat câte trei melodii din repertoriul propriu.

Grasu XXL a început cu "Drumul spre succes", o radiografie a industriei muzicale actuale. Pe scena opusă, fanfara Loredanei și-a făcut intrarea ca la carte, o solemnă desfășurare de forțe: atac armat cu 12 instrumentiști.

Lori a rupt ritmul într-o explozie de energie cu ZigZagga, urmată de "Cârciumă de la Drum" și "O fată singură-n noapte", melodie care a consacrat-o la începutul ei de drum.

Loredana- Foto by Mihai Stetcu

The Cover

Dj Undoo a pus sound-ul de la "Knocking On Heaven’s Door", a lui Bob Dylan, iar Grasy a păstrat linia melodică, dar și-a introdus propriile versuri: "Simt că totul s-a schimbat/ imic mai adevărat. Ăsta e strigătul meu libertate, iar muzica e noua limbă".

Lori a refăcut piesa old school, cu multă emoție și profunzime, oferind celor din public multă energie, lucru care s-a văzut prin aplauzele prelungite de la final.

Cristina Neagu - Foto by Attila Szabó

The take over

Asta a fost runda mea preferată, deoarece, aici, artiștii au făcut un ping-pong muzical în care și-au furat unul altuia ritmul și versurile de sub picioare. Refrenele remixate ale Loredanei combinate cu versurile autentice ale lui Grasu XXL au sunat super fresh și caterincă.

De la țigănească și latino până la ritmurile "Gettin’ jiggy wit it" Loredana a dus-o pe "Maria-Ioana" pe culmi necunoscute și, se pare că, asta a fost rețeta prin care se poate câștiga runda "The Take Over". Aplauze puternice au venit și din partea naționalei de handbal a României, în frunte cu Cristina Neagu.

Adrian Despot - Foto by Mihai Stetcu

The Clash

Cei doi concurenți-artiști au avut de abordat trei stiluri muzicale - jazz, muzică simfonică și rock. Dj Undoo a început cu jazz-ul, iar Grasu a invitat-o pe Ami pe scenă, unde au cântat piesa "Deja Vu". Melodia este despre dragoste și ură, în același timp, așa cum e și viața asta, iar momentul a fost unul foarte reușit și sensibil.

Lori a dat-o pe cabaret - cu franjuri, swing și antren, ca-ntr-un show adevărat. La muzică simfonică, Grasu XXL a urcat pe scenă cu 12 intrumentiști, iar Lori i-a răspuns cu piesa "Depărtare", acompaniată doar la clape.

Rock it, babe! Grasu a cântat "Blană de urs" și a ridicat sala în picioare, în timp ce Loredana și-a pus o trenă argintie de 2 metri, în timp ce a cântat clasica piesă "Bună Seara, iubite". Oh!

Smiley si Loredana Groza - Foto by Mihai Stetcu

The wild card

Aici, atât Grasu, cât și Lori, trebuiau să-și aducă un invitat special-bombă și fix asta au făcut. Grasu l-a adus pe Tudor Chirilă și seara a devenit brusc mai interesantă. A cântat "Nu am chef azi" și mi-am adus aminte de adolescență, în timp ce cântam la unison cu el.

Pe scena doi, Lori l-a adus pe Smiley, așa că n-a fost ușor pentru public să ia o decizie, însă, in the end, lucrurile s-au așezat, iar Grasu a fost declarat câștigător. Woop!

Grasu XXL și Tudor Chirilă - Foto by Mihai Stetcu

A fost o seară foarte reușită! BIS!!!

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

Red Bull Music SoundClash grasu xxl loredana
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Extinde