Cum a fost la concertul Rod Stewart pentru care ai plătit și tu, chiar dacă n-ai mers

Share
10
Tweet
Rod Stewart în concert Foto: hepta.ro | Backgrid / MPNC

Bucureștiul a sărbătorit aseară 559 de ani de existență oficială printr-un concert al celebrului Rod Stewart. Plătit din bani publici, englezul nici măcar nu s-a obosit să ne salute. Nici la sosire, nici la plecare.

De Zilele Bucureștiului, cu ocazia împlinirii a 559 de ani de la prima atestare documentară a Capitalei, doamna Firea a luat 250.000 Euro din banii bucureștenilor și i i-a virat în cont lui Rod Stewart. Cel puțin, asta-i suma de care știe Dan Bittman. Artistul londonez în vârstă de 73 de ani a zis „Fie, nu mi-ar strica niște bănuți de buzunar” și a urcat aseară pe scena din Piața Constituției.

M-am numărat și eu printre zecile de mii de oameni strânși în piață pentru divertisment „moca”, adică pe bani publici, chiar dacă nu mă pot numi neapărat fan Rod Stewart. Îmi plac vreo 5 piese de-ale lui, are voce mișto și am zis că ar fi singura ocazie să-l văd vreodată pe scenă. Nu-mi pare rău că am mers.

În ciuda vârstei înaintate, Rod Stewart a reușit să transmită publicului o energie de care nu-l mai credeam capabil. Vocea îi sună la fel de bine ca în anii ’80, a țopăit cât a putut de mult, a degajat niște mingi de fotbal înspre public și a cântat live la fel de bine ca în studio. Din două-n două piese se retrăgea în culise ca să-și schimbe ținuta și să-și mai tragă sufletul, timp în care era înlocuit cu brio de restul trupei. În pauzele astea am asistat la un număr surprinzător de dans irlandez și la un solo spectaculos de saxofon.

Rod Stewart a trecut în revistă cele mai recognoscibile hit-uri din discografia lui, printre care „Forever Young”, „Have I Told You Lately”, „Sailing” sau „Rhythm Of My Heart”. Eram convins că o să cânte și cover-ul „Have You Ever Seen The Rain”, ceea ce ar fi fost super, dar din păcate l-a omis.

Am avut parte și de-un moment penibil, când sunetul și imaginea de pe ecrane s-au întrerupt brusc în mijlocul unei piese. Liniște totală timp de un minut, vreme în care Stewart s-a făcut nevăzut, iar toboșarii au hotărât să improvizeze ceva ca să acopere liniștea awkward. Le-a ieșit.

Surpriza neplăcută a fost repede uitată mulțumită uneia plăcute: la finalul concertului, Corul de Copii Radio a urcat pe scenă ca să cânte împreună cu Rod Stewart piesa „Sailing”. „Ei sunt viitorul”, i-a prezentat artistul englez.

Lăsând deoparte glitch-ul tehnic, partea cu adevărat dezamăgitoare a concertului a fost miserupismul lui Stewart față de eveniment în sine. Putea să-și întâmpine fanii la început cu un călduros „Good evening, Romania!” sau „Happy Birthday, Bucharest!”, dar a început direct să cânte. Putea să-și ia rămas-bun la final, dar a fugit direct în culise imediat după încheierea repertoriului. Piața a început să-l aclame, moment în care normal ar fi fost să revină pe scenă pentru bis, dar nu s-a mai deranjat. Pentru „numai” 250.000 Euro, o fi considerat că nu merită efortul.

Păcat de atitudinea asta, pentru că prestația în sine a făcut toți banii. Figurativ vorbind, pentru că altfel nu mi se pare OK să arunci un sfert de milion de Euro din bani publici pe-un concert. Da, știu că a fost o ocazie specială, dar doamna Firea parcă găsește mereu ocazii speciale. Și dacă nu le găsește, le inventează (încă n-am înțeles ce nevoie aveam de statui în valoare de 2,5 milioane lei ale lui Martin Luther și Jean Calvin, spre exemplu).

Oricum, Rod Stewart s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Ba chiar le-a depășit în câteva rânduri și a oferit Bucureștiului o aniversare memorabilă. Păcat că n-ai participat, mai ales că ai plătit pentru el împotriva voinței tale.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile