Cum a fost prima zi la Bucharest Film Awards, ediția a II-a

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Proiecție BFA

În perioada 12-14 octombrie vei fi răsfățat cu o selecție de peste 50 de producții din 40 de țări.

Bucharest Film Awards este la cea de-a doua ediție și vrea să te provoace să explorezi și să experimentezi forme cinematografice noi.

Evenimentul a debutat joi, cu Industry Talk, întâlnirea profesioniștilor independenți din industria cinematografică.

Discuția a fost moderată de criticul și educatorul de film, Ileana Bîrsan, și a avut-o ca invitat special pe regizoarea Iulia Rugină, care a vorbit despre ultimul său proiect de documentar "Disco BTT" și despre producția de film independent și documentar din România.

S-au alăturat întâlnirii și cineaștii străini, prezenți în festival cu filme în competiție sau proiecții speciale, Stefana Brancastle, Laurence Blyth, Simon Daniels, Robert Haufrecht, Lana MacIver, Dimitris Georgiev, Teodora Mladenova și Otwin Biernat.

A urmat un masterclass de de film ținut de Simon Daniels. Compozitorul britanic recunoscut în industria internațională și premiat cu American Gold Star Award a vorbit pasionaților de film despre culisele producției unei coloane sonore și despre metodele personale de a menține inspirația pe parcursul procesului creativ.

Cei prezenți au putut să vadă lungmetrajul Point Of View, în prezența regizorului Otwin Biernat, la The Institute, și de Subterranean Love: Ileana & Paul, proiectat la Hub44 în cadrul calupului de scurtmetraje din competiție, cu participarea autorului Robert Haufrecht, profesor la School of Visual Arts din New York. Seara s-a încheiat la barul Unteatru în sunetul jazzy-pop al concertului Lanei MacIver.

Regizoarea Iulia Rugină si criticul de film Ileana Bîrsan

Filmele independente din competiție concurează pentru 10 secțiuni de premii: lungmetraj, mediu-metraj, scurtmetraj, film studențesc, film experimental, animație, documentar, webshort, music video și trailer.

Proiecțiile din selecția oficială și evenimentele Bucharest Film Awards continuă și sâmbătă la Unteatru, The Institute, Centru și Copper’s Pub.

Regizoarea Stefana Brancastle, la bază actriță cu apariții în Sweeney Todd și The Da Vinci Code, îî va ajuta pe participanți să descopere ce anume face o poveste să funcționeze în cadrul Masterclass-ului de regie și storytelling pe care îl va susține sâmbătă, de la ora 15:00, la Unteatru.

Silvastrain

Laurence Blyth, directorul de imagine cu experiență bogată în film și televiziune și producții premiate BAFTA, alături de Stefana și compozitorul Simon Daniels, vor fi prezenți la proiecția specială a producției lor, The Mechanism Of Suspended Time, sâmbătă, la Unteatru de la 19:00.

Comedia romantică premiată la Los Angeles și Barcelona spune povestea a doi îndrăgostiți predestinați, întâmplările misterioase care-i aduc împreună și un ceas de buzunar neobișnuit, fiind în întregime produsă prin metode cinematografice fără efecte speciale computerizate.

VR Cinema

VR Cinema Corner va fi disponibil pentru cinefilii amatori de realitate virtuală pe toată durata festivalului de la ora 19:00 până la ora 23:00 la Centru.

Britanicii de la Silvastrain vor închide festivalul cu un concert Neo-Soul, Funk și Folk Infused Reggae la Unteatru, de la ora 22:00.

Nu uita că accesul în cadrul festivalului este gratuit, așa că te invit să nu ratezi ziua de azi, sunt sigură că vei avea parte de o experiență vizuală memorabilă.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile