Damien Rice a susținut poate cel mai frumos concert pe care l-a văzut Bucureștiul în ultimii ani

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
52
Tweet

Damien Rice a fost la București. A susținut un concert la Opera Națională, iar biletele au fost sold-out. A cântat aproape 2 ore, singur, acompaniat de două chitare și un pian, în fața unui public pe care l-a ținut în întuneric.

Irlandezul a cântat sub o lumină caldă și plăpândă, asemenea unui trubadur boem. Vocea lui era tot ceea ce-ți intra în piele, în suflet și în minte.

Rice

Asta a fost și ideea, deși o parte din mine s-a simțit ca la o piesă de teatru - nimeni nu scotea niciun sunet, ci a rămas vrăjită de magia lui Rice, până la finalul unei piese, unde se aplauda frenetic, puternic, pasional, eliberând parcă toate emoțiile strânse în acele câteva minute cât dura un cântec.

Damien Rice și-a transportat publicul într-o experiență senzorială fantastică, oferindu-i fix ceea ce căuta - depresie și dramă.

Cred că fiecare om prezent la concert a fost plecat într-o călătorie în care și-a retrăit relațiile trecute. A fost un concert copleșit de emoție și de cum în fiecare tristețe (sau după fiecare tristețe) există un soi de zâmbet, de eliberare, de pace.

Un show-closure dacă vrei să-i spui așa, unde vocea artistului a acoperit întreaga sală și a compensat lipsa unei voci feminine (cea a Lisei Hannigan, de care s-a despărțit în 2007).

Inflexiunile lui Damien au trecut cu ușurință de la grație la forță și au reușit să ne umple gândurile, încărcându-ne de un sentiment de plutire. A fost cu adevărat frumos.

Damien Rice

Dacă nu știi multe despre Damien, află că el a scos doar 3 albume până acum, iar ultimul - My Favourite Faded Fantasy - a fost lansat în 2014, după o pauză de 8 ani, timp în care s-a regăsit mintal și s-a împăcat cu demonii care-l stăpâneau.

A iubit-o pe Lisa și multe dintre versurile sale sunt despre ea, poate de asta capătă și autenticitatea asta universală - sunt credibile și sunt umane, așa cum le-am trăit cu toții la un moment dat.

Dacă ar mai fi fost un al doilea concert, la o zi după, cred că mi-aș mai fi luat un bilet. Spațiul ales, chiar dacă mic pentru numărul mare de oameni care a vrut să-l vadă, a fost perfect pentru spectacol și pentru acest om simplu, dar cred că extrem de complicat.

Viața nu ne permite să ne analizăm zilnic, să ne dăm timp, să rememorăm sau să ne împăcăm cu trecutul (ba chiar cu prezentul). A fost nevoie de un astfel de moment pentru a ne calma psihic, pentru a respira adânc, pentru a vărsa o lacrimă în beznă și pentru a ne lua rămas bun de la toate ființele iubite care nu și-au mai găsit locul lângă noi sau noi lângă ele.

O porție de vulnerabilitate, poetică, crudă, reală, amestecată cu ceva umor și ideea că nu e deloc rău să fii trist, pentru că doar așa vei putea cunoaște și bucuria de după.

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

damien rice concert bucuresti opera nationala
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Extinde