Electric Castle a anunțat programul pe zile, iar partea cea mai tristă este că au pus unul dintre headlineri în ziua 1

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
28
Tweet
EC

Electric Castle este unul dintre cele mai mari festivaluri din România și foarte mulți sunt cei care și-au luat bilete din timp pentru a ajunge la event și a se bucura de atracțiile pe care acesta le oferă.

Headlinerii de anul ăsta sunt - Damian Marley, London Grammar și Jessie J. Festivalul începe miercuri, 18 iulie, și se termină duminică, 22 iulie.

Până în clipa de față, niciodată un headliner nu a fost pus în prima zi de festival, considerată și ziua zero sau ziua în care nu prea e lume sau lumea abia se acomodează. Începând cu 2018, la EC, ziua zero a fost transformată în ziua 1.

EC Foto: EC Facebook

EC 2018 abia ce și-au anunțat programul pe Facebook, iar surpriza a fost una de ZILE MARI - Damian Marley, poate artistul pe care cei mai mulți dintre oameni au vrut să-l vadă live, a fost pus MIERCURI.

S-a lansat un val de WTF în online, iar organizatorii festivalului au răspuns scurt printr-un comentariu că Miercuri era singura zi în care Damian ar fi putut să ajungă.

EC

Și dacă într-adevăr Marley n-ar fi putut ajunge în nicio altă zi, atunci EC ar fi avut cel puțin datoria morală să-și anunțe oamenii din timp și să-i informeze că ziua ZERO este o zi importantă pentru festival.

Acum, sincer, e un pic prea târziu, deoarece foarte mulți sunt cei care și-au luat bilete de avion și cazări din timp și nu pot ajunge de miercuri; sau pot ajunge, dar asta înseamnă că trebuie să scoată și mai mulți bani din buzunar pentru a-și vedea artistul preferat.

Informația este inclusă și pe site-ul oficial al artistului, acolo unde apar datele de turneu, însă după data de 18 iulie, Damian mai are un concert pe 21 iulie în Jamaica.

Damian

L-am întrebat și pe Andi Vanca, head of communications la EC, despre de ce l-au pus pe Damian miercuri:

"Datorită turneului său de promovare, miercuri era singura zi în care Damian Marley ar fi putut ajunge la EC. Electric Castle fiind ultimul eveniment din turneul său", a spus Andi.

Având în vedere că datele probabil show-ului au fost comunicate din timp, am vrut să știu de ce n-au anunțat publicul de importanța zilei zero:

"Miercuri nu este ziua 0, este prima zi de festival, EC având loc între 18-22 iulie. Ca în fiecare an, după ce am avut confirmarile tuturor artiștilor de la EC, am anunțat lineup-ul pe zile. În curând urmează și cel pe ore.

Sunt multe exemple de festivaluri, care pentru a se sincroniza cu turneul artistului (chiar dacă este headliner), îl bookuiesc pe acesta în prima zi de festival (Robbie Williams a fost la Sziget in Day -1, de ex)", mai spune Andi.

Ah, să ne uităm puțin la cine a fost prezent la Sziget 2015, dar și la cum a fost pus programul pe zile - fiecare zi a avut un headliner, în timp ce la EC, ceilalți headlineri sunt puși sâmbătă și duminică.

Sziget 2015
Sziget 2015 line-up

Am mai vrut să știu de la Andi dacă organizatorii EC se așteaptă ca oamenii să vină de miercuri sau cred că publicul va renunța la artist și va veni la datele la care au bilet.

"Încă de anul trecut oamenii au venit în număr foarte mare de miercuri. Cred că anul ăsta, mai ales în contextul în care Damian Marley este în prima zi, iar oamenii sunt foarte curioși în legătură cu ce le-am pregătit, vom ajunge la 30-35.000 de oameni în prima zi de festival. Cei care doresc, își pot cumpăra bilete pentru o zi cu 149 RON (miercuri, și 189 RON/zi pentru celelalte zile)".

Damian Marley

Mi-ar plăcea ca EC să modifice lucrurile și să se întâmple o minune organizatorică, dar adevărul este că sunt foarte slabe șanse să se întâmple una ca asta.

Miercuri, alături de Damian, vor mai urca pe scenă:

  • Alexandrina
  • Vunk
  • Class
  • Delinquent Habits
  • Danny Howard
  • Boca 45.

WOW!

Nu suntem aici să sfidăm gusturile consumatorilor și preferințele acestora, însă mi se pare super amuzant cum sâmbătă și duminică sunt puse trupe românești pe care le vedem tot timpul.

EC

Asta e, mulți vor lăsa capul jos, vor mai scoate niște milioane din portofel și vor veni să-l vadă pe jamaican, în timp ce EC va avea profit și în ziua zero (scuze, ziua 1).

EC rămâne în continuare un festival mișto, ba chiar unul dintre cele mai frumoase din România, dar nu putem fi ipocriți și nu putem să ne mulțumim doar cu explicații frumoase și atent împachetate.

Uite mai jos câteva dintre reacțiile publicului la vestea de mai sus:

Comentariu
Comentariu
Comentarii
Comentarii
Comentarii
Comentariu
Comentariu
Reacție

Tu ce părere ai?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile