Fântânile de 7 milioane de Euro vor fi inaugurate pe un câmp uscat și dezolant. Parcul Unirii a ajuns o ruină

Share
26
Tweet
Parcul Unirii Foto: Facebook/Bucurestiul ENERVANT

Lasă, că spectacolul sincronizat de lumini și muzică o să ne distragă atenția. Nu privim în jos sau împrejur, ci ne holbăm la jeturile de apă ale doamnei Firea.

În seara asta, la 19:30, fântânile muzicale din Piața Unirii vor fi inaugurate pe ritmul unei reprezentații date de Orchestra Simfonică București. Concertul are loc chiar în Parcul Unirii, acolo unde s-a montat deja scena în așteptarea a mii de spectatori.

Dacă participi și tu, o să te izbești la fața locului de un contrast absurd: în vreme ce fântânile creează o atmosferă de Las Vegas, parcul de lângă ele duce cu gândul la gazonul de pe Ghencea, stadion abandonat de ani buni.

Primăria Capitalei s-a concentrat atât de mult pe noile fântâni, care erau o urgență absolută pentru bucureșteni, o prioritate indiscutabilă, încât a uitat complet să privească în jur. Parcul Unirii e pur și simplu un câmp chel și uscat, un platou de pământ presărat pe ici, pe colo doar cu boscheți.

Bineînțeles, marginea dinspre fântâni a parcului a fost îngrijită cum trebuie, iar gazonul a primit o tunsoare de 7 milioane de Euro. Dar vorbim despre un petic de verdeață lat de vreo doi metri. El trasează o graniță suprarealistă asemănătoare cu zidul din São Paulo, care desparte cartierul bogaților de ghetou.

Foto: sciencespo.fr

Gardul din jurul parcului e ruginit parcă dintotdeauna și are o groază de elemente lipsă, plus soclu deteriorat. Stâlpilor de iluminat le lipsesc ușile de acces la instalația electrică, ceea ce înseamnă că oricine se poate electrocuta oricând. Trotuarul dimprejur arată ca după război, cu porțiuni neasfaltate și bucăți întregi de pavaj pe care le poți despinde cu două degețele.

Pe același trotuar lipsesc o groază de copaci, iar cei rămași sunt uscați ca pe timpul iernii. Revenind la gazon, nu există nici sistem de irigare și nici alei pietonale, astfel că vizitatorii trebuie să-și croiască singuri potecă.

Aici vom petrece diseară, la 19:30. În mizeria asta se vor strânge bucureștenii ca să admire jeturile de apă colorate, atracția turistică prin care Firea speră să uităm peisajul dezolant care ne înconjoară.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile