Festival Estival - încă o mocangeală pe care Gabriela Firea toacă peste 100.000 de euro

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
sursă foto: facebook.com/cmabucuresti

N-am să înțeleg niciodată de ce e nevoie ca Primăria să organizeze din banii noștri festivaluri muzicale de orice fel. Totuși, este vorba despre capitala României, nu e nevoie ca Primăria să facă acest lucru pentru a stimula turismul sau viața culturală, pentru că sunt destul de mulți antreprenori care să facă acest lucru, cu evenimente care să aducă bani la buget, nu să-i cheltuiască.

Într-un oraș în care infrastructura e la pământ, poluarea aerului este responsabilă pentru 8000 de decese anual, transportul public este groaznic și ineficient, sistemul medical este infect și infectat, jumătate din oraș stă să cadă la primul cutremur etc., cheltuirea banului public pe astfel de inutilități ar trebui I N T E R Z I S Ă.

Mulți se revoltă când vine vorba de bani publici acordați bisericilor sau Catedralei Mântuirii Neamului, dar e liniște totală când se anunță un festival organizat de Primărie cu câteva trupe care plac sau care sunt mai cool.

Pentru festivalul Green Sounds s-au aruncat pe fereastră 1,4 milioane de euro, pentru Creative Fest s-au risipit 1,3 milioane de lei, iar pentru Festival Estival se mai cheltuiesc 550.000 de lei.

Cu ce vor îmbunătăți aceste evenimente viața bucureștenilor? Cu nimic. Gândește-te doar ce ar fi putut să se facă cu acești bani, dacă ar fi fost folosiți în interesul cetățenilor: renovat un spital, cumpărat aparatură, ambulanțe etc. Cu alte cuvinte: salvat câteva vieți, în timp ce aceste festivaluri ar fi putut fi făcute de organizatori de evenimente, pe banii sponsorilor și celor care și-ar fi dorit cu adevărat să vadă una dintre trupele de pe afiș.

Ce poți face?

Nu merge la aceste evenimente, critică-le pe unde poți și, dacă există trupe sau artiști care-ți plac și care iau parte la aceste evenimente, scrie-le și spune-le că aceste festivaluri sunt parte din corupția și incompetența autorităților române, iar prezența lor acolo nu face decât să le promoveze și gireze.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile