Hai la Art Factory 2018, party-ul care reinventează arta prin realitate virtuală

Share
22
Tweet
Festivalul Art Factory Foto: Foto: Facebook.com/ArtFactory

Nu-i o simplă petrecere – e o experiență într-un spațiu neconvențional, unde arta e redefinită cu ajutorul celor mai noi tehnologii. Tot acolo ne așteaptă cea mai bună bere a momentului, proaspăt reinterpretată printr-o tehnică care schimbă totul.

În perioada 21-23 septembrie, Gambrinus ne așteaptă în Uzina Faur (lângă gura de metrou Republica) la cea de-a IV-a ediție a festivalului Art Factory. Timp de trei zile vom petrece împreună cu 34 de artiști din sfera artelor, muzicii și a artelor digitale interactive, într-un univers intens și reinterpretat. Realitatea augmentată, realitatea virtuală și video-mapping-ul ne vor contura o nouă perspectivă asupra artei, în general, dar ne vom distra și-n moduri relativ convenționale cu expoziții de ilustrație și câteva concerte.

Dacă tot te vei simți copleșit de mixul dintre tehnologie și artă, poți lua oricând o pauză în Grădina Secretă, zona de lounge a festivalului unde găsești mâncare bună și resurse inepuizabile de bere Gambrinus cu gust intens, reinterpretată prin tehnica numită Dry Hopping, adică adăugarea unei mâini de hamei după fermentare. Tocmai ca să-și sărbătorească noua formulă, Gambrinus s-a alăturat comunității Art Factory, susținând artiștii contemporani printr-o experiență out-of-the-bottle.

Foto: GAMBRINUS

Bun, dar cine sunt artiștii pe care-i vom întâlni la Art Factory? Poți face cunoștință cu ei prin aplicația Art Factory: îndrepți camera smartphone-ului înspre eticheta unei sticle Gambrinus, iar sistemul de Realitate Augmentată o va anima pe loc. Artiștii ediției #4 prind viață chiar pe sticla din mâna ta, alături de o selecție a operelor prezentate la edițiile anterioare.

Tot în app-ul ăsta găsești informații complete despre program și trupe, plus indicații precise către Uzina Faur, ca să nu te rătăcești pe drum. Sistemul AR se activează în momentul în care scanezi cu telefonul fie sigla Gambrinus, fie logo-ul Art Factory.

Și, dacă tot descarci app-ul, de ce să nu te-alegi și cu un premiu mișto? Joacă-te cu funcția AR până găsești un cadru epic și creativ, apoi postează-ți screenshot-ul în secțiunea de comentarii a acestui clip de pe pagina Gambrinus. Poți câștiga un aparat foto și o ilustrație semnată de Teodora Gavrilă.

Uzina Faur a fost recuperată și reinventată în spiritul festivalului, ceea ce-i genial, pentru că tocmai în asta stă esența Art Factory: „aducerea în conștiința socială a situației clădirilor industriale dezafectate prin propunerea unor proiecte curatoriale de conversie culturală temporară. Expoziția analizează modalitățile în care omul, în încercările sale de a-și găsi o identitate și de a se plasa pe sine în interiorul lumii, modelează totul în jurul său. În acest proces, lasă urme asupra mediului, asupra semenilor și asupra propriului sine. Expoziția prezintă una din modalitățile de negociere a relației omului cu împrejurimile sale, și anume desenul, ce devine o unealtă de autocunoaștere”. Deci pleci și cu ceva util de-acolo, nu doar cu amintiri epice și experiențe intense.

Art Factory 2018 Foto: Art Factory

Am precizat cumva că intrarea e liberă? Nu? Ei bine, intrarea e liberă! Deci ne vedem între 21-23 septembrie la Poarta 1, între zidurile Uzinelor Faur din București, la cel mai tare festival autohton de artă contemporană. Cheers, mate!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile