Hai să te miști pe ritmuri de electro-funk, la Control Club, unde vine Afrika Bambaataa

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Afrika Bambaataa

Ce poate fi mai mișto decât o zi de dans în timpul săptămânii?

Serios, joi e noua vineri, cum s-ar zice, iar joia asta, pe 13, te invit la un party nebun, unde gazdă va fi Afrika Bambaataa, considerat regele electro funk-ului și pionier al mișcării hip-hop.

Artistul revine la București, alături de MC Whipper Whip, la Control, unde va susține un show în cadrul celei de-a treia ediții DokStation Music Documentary Film Festival.

Afrika Bambaataa

Cum adică cine-i Afrika Bambaataa?

Originar din Bronx, Afrika Bambaataa și-a început cariera de DJ în anii ’70, formând ulterior grupul Universal Zulu Nation, unul din fondatorii mișcării hip-hop din Statele Unite.

A fost primul DJ care a mixat break-beat, iar contribuția sa inovatoare i-a atras supranumele "Master of Records" și "Amen Ra of Hip Hop Culture".

Devenit celebru în 1982, cu piesa Planet Rock, o combinație de hip-hop și techno-pop futurist inspirat de Kraftwerk, Afrika Bambaataa este considerat și părintele sound-ului electro-funk.

De-a lungul carierei sale, Bambaataa a creat și produs zeci de release-uri, colaborând cu artiști diverși, de la John Lydon până la James Brown, a organizat unele din cele mai faimoase petreceri pentru comunitatea hip-hop, iar prin intermediul grupării Zulu Nation, a propulsat carierele unor muzicieni ca De La Soul, Queen Latifah sau A Tribe Called Quest.

În 2007, a fost nominalizat pentru includerea în Rock and Roll Hall of Fame, iar în perioada 2012-2015 a fost invitat de Cornell University să contribuie la The Cornell Hip Hop Collection, cea mai cuprinzătoare arhivă ce documentează mișcarea hip-hop din Statele Unite.

Afrika Bambaataa

Show-ul va fi precedat de proiecția documentarelor:

  • Punk Britannia: Post-Punk 1978-1981 (2012, r: Ben Whalley)
  • Desolation Center (2018, r: Stuart Swezey)

Biletele le poți lua de aici.

DOK

Ce trebuie să știi despre DokStation

Este singurul festival de documentare muzicale din București, este conceput să atragă comunități largi din diverse sectoare ale capitalei, combinând două dintre cele mai populare arte - filmul și muzica - , prin proiecții de filme documentare muzicale, discuții, concerte și ateliere pentru copii și tineri. Programul proiecțiilor și evenimentelor conexe este disponibil aici.

Evenimentele din cadrul DokStation 2018 vor avea loc la:

  • Control Club
  • Spațiul M60
  • Apollo 111
  • parcarea Plaza Romania

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile