One Night Gallery la Teatrul Odeon - ești pregătit să trăiești o experiență multisenzorială?

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Odeon

Am o propunere foarte mișto pentru tine - sâmbăta asta, pe 19 mai, ce-ai zice dacă te-aș scoate la teatru, începând cu ora 22:00?

Nu, nu te invit la o piesă, ci la One Night Gallery, cea mai inovatoare galerie de artă vizuală din România.

Ajuns la cea de-a 5-a ediție, event-ul îți propune să participi la o expoziție interesantă, unde arta vine mai aproape de tine, într-o experienţă multisenzorială care foloseşte realitatea virtuală, realitatea augmentată și videomappingul.

One Night Gallery

Teatrul Odeon își deschide porțile pentru această galerie inedită, iar lucrările artistei Raluca Băraru vor transforma spațiul din Calea Victoriei 40, pentru o noapte, într-o scenă care se va remarca printr-un ludic noir, specific personajelor create de ea.

Odeon

Proiectul te invită să folosești și platforma Culturesc 100 (adusă de Samsung), iar dacă vei descărca aplicația cu același nume din Google Play, vei avea șansa să experimentezi o parte din lucrările Ralucăi în realitate augmentată.

Lumea Ralucai

Pe 19 mai este și Noaptea Muzeelor, așa că dacă incluzi One Night Gallery în circuit, vei explora universul Ralucăi în VR, odată cu reprezentația live a artistei, urmând ca înregistrarea 360 a performance-ului să poată fi vizualizată ulterior doar în aplicaţia Culturesc 100.

Fațada Odeonului completează acest univers tehnologic și se va transforma într-o lucrare de dimensiuni monumentale prin intermediul videomapping-ului realizat de Mindscape Studio și cu susținerea tehnică a celor de la 3DLP.

Utilizarea celor trei medii, realitatea virtuală, realitatea augmentată și videomapping în expunerea unui artist reprezintă un concept unic ce permite vizitatorilor o imersare graduală, transformând vernisajul dintr-o experiență vizuală într-o experiență multisenzorială.

Odeon

One Night Gallery face parte din circuitul Romanian Design Week și Bucharest Technology Week și aduce în premieră, în România, o expoziție în toate dimensiunile tehnologiei.

Expoziția va putea fi vizitată între 22.00 și 03.00, iar accesul în sala de expoziție a Teatrului Odeon se va face prin intrarea din partea stângă a teatrului.

Odeon încurajează consumul de cultură în rândul publicului tânăr, susținând arta inspirată de tehnologie; astfel, le oferă creatorilor oportunitatea de a promova produsele culturale cu ajutorul inovației.

Lumea Ralucai

Despre One Night Gallery

Conceptul curatorial propus de One Night Gallery aduce în fața publicului artiști vizuali conteporani și transformă, cu ajutorul tehnologiei, pentru o noapte, universul lor creativ în experiențe imersive.

De-a lungul celor 4 ediții desfășurate până acum, artiști precum Livia Fălcaru (ilustratoare), Sweet Damage Crew (street art) și Bianca Dumitrașcu (Typography & lettering artist) au oferit noi perspective ale artei tuturor celor curioși să experimenteze unul dintre cele mai avangardiste concepte de galerie din România.

Lucrările artiștilor au fost achiziționate de vizitatori, dovedind astfel că arta grafică se bucură de o puternică ascensiune.

One Night Gallery oferă artiștilor oportunitatea de a descoperi dimensiunile realității virtuale și de a crea astfel un nou tip de conținut artistic local.

PS: Cea de-a doua parte a expoziției va putea fi vizitată în seara de 26 mai, la Halle/Verde Stop.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile