Swing Steps Bucharest - comunitatea celor care te învață să dansezi lindy-hop, să asculți swing și să te bucuri de viață

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
94
Tweet

Bucureștiul și-a deschis porțile unei comunități de oameni veseli, plini de viață și energie.

Swing Steps Bucharest sunt o gașcă de oameni pasionați de muzica swing care-și propun să te învețe să dansezi lindy-hop și să te bucuri de viață.

În octombrie, ești așteptat la Lindy Bug 2018, un festival dedicat acestui stil de dans, unde vei avea parte de artiști internaționali, workshop-uri și petreceri dezlănțuite.

Este de ajuns să-i vezi dansând, că-ți vei dori să te ridici de pe scaun și să mergi la cursurile lor. Te invit să cunoști mai bine această gașcă de oameni pasionați și să te lași cucerit de universul lor magic:

Party aniversar SSB 1 an - Journey Foto: Swing Steps Bucharest / Swing Steps Bucharest

Cine e Swing Steps Bucharest?

Swing Steps Bucharest sau SSB, pe scurt, este o comunitate proaspată de dansatori pasionați de lindy-hop și muzică swing!

Ce înseamnă swing? Lindy-hop?

Swing-ul desemnează atât curentul muzical, cât și familia de stiluri de dans care însoțește această muzică. Dintre ele face parte și lindy hop-ul și momentan este tare la modă!

Muzica swing înseamnă acel beat legănat, tsstt ts tss, cu nume ca Louis Armstrong, Count Basie, Ella Fitzgerald! Iar lindy-hop e acel dans săltăreț, dar fluid, în care îți mai arunci partenera în aer din când în când!

Swing Steps Bucharest Foto: Swing Steps Bucharest / Swing Steps Bucharest

De cât timp există SSB? Cum v-ați înființat?

Noi suntem înființați de aproximativ un an. Ne-am adunat și am răspuns cu "da" tuturor întrebărilor! Este dorit acest dans în București: Da! Suntem, actualmente, cei mai în măsură să promovam lindy-hop-ul în București: Da! Suntem fascinati și iubim acest dans: DA!

SSB workshop Katie Piselli Foto: Swing Steps Bucharest / Swing Steps Bucharest

Cine predă la cursuri, unde se țin cursurile și cine poate participa?

Suntem vreo 8 instructori dornici să împrăștiem microbul. Momentan avem cursuri în Strada Cameliei 39, o sală în incinta magazinului Cocor, cât și în palatul Universul! Toată lumea poate veni la cursuri! Nu avem ceva dedicat celor mici momentan, dar limita superioară de vâstă nu există. Cât timp te țin încheieturile și-ți doretși să te miști în ritmurile jazzy, te așteptăm cu drag!

În tot acest timp, de când v-ați înființat, s-a conturat un profil al lindy-hopper-ului bucureștean? Diferă de alți Lindy-hoppers din afara țării?

Eu consider ca da! Lindy-hopperul bucureștean e un spirit tânăr în haine vechi! E maniac și grațios în același timp! Se bucură cu sinceritate de dans și e omniprezent la evenimentele lindy-hop!

Party aniversar SSB 1 an - Journey Foto: Swing Steps Bucharest / Swing Steps Bucharest

Am auzit ceva despre un festival în toamnă. Despre ce festival e vorba și ce presupune?

Da, Lindy Bug 2018. Ne pregătim să întâmpinăm în comunitatea noastră o suită de instructori și vedete internaționale ale acestui dans! Vor fi 3 zile cu ateliere de dans, petreceri și prezentări despre istoria dansului! Un weekend în care oamenii vor trăi un vis meloman!

Îi ducem, în mod special, pe Lennart Westerlund, unul dintre cei responsabili cu "Revival"-ul lindy hop-ului pe întreg mapamondul, dar și pe Lizette Rönnqvist & Patrik Pettersson, din Suedia, pe Alexia Legoueix și Sep Vermeersch, din Belgia și pe super profii Daria Chupyrkina și Dmitry Vostrikov din Rusia! Suntem foarte entuziasmați să-i avem la prima noastră ediție Lindy Bug!

Swing Steps Bucharest Foto: Swing Steps Bucharest / Swing Steps Bucharest

După un asemenea proiect, ce urmează?

O mini-vacanță pentru noi toți! Iar când ne revenim, continuăm cu spor dansul și mărirea comunității SSB. Or să urmeze noi cursuri, noi petreceri, workshop-uri și multe altele.

The Big Swing Party Foto: Swing Steps Bucharest / Swing Steps Bucharest
The Big Swing Party Foto: Swing Steps Bucharest / Swing Steps Bucharest

De ce să ne înscriem la un astfel de curs, cum ne ajută?

Mintea și corpul tău se eliberează. Devii prezent cu tine însuți. Creezi o frumoasă sinergie! Și e fun, e foarte ritmat și plin de voioșie.

Frankie Manning, unul dintre fondatorii, tăticii dacă vrei, ai lindy-hoppului, spunea cam așa: "I’ve never seen a lindy-hopper who wasn’t smiling. It’s a happy dance. It makes you feel good."

SSB workshop Katie Piselli Foto: Swing Steps Bucharest / Swing Steps Bucharest
SSB workshop Katie Piselli Foto: Swing Steps Bucharest / Swing Steps Bucharest

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

Swing Steps Bucharest lindy-hop swing lingy bug 2018 comunitate dans
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde