Toate festivalurile din București pe care trebuie să le ai în vedere în primăvara-vara lui 2018

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
44
Tweet

Primăvara și vara lui 2018 se anunță a fi foarte interesante în București, cel puțin din punct de vedere al concertelor și festivalurilor care vor avea loc în oraș.

Pentru că sunt multe, ne-am gândit să ți le punem toate pe listă, frumos, fin, aranjat, astfel încât tu doar să-ți bifezi preferatele și să te hotărăști la care vrei să mergi.

Uite mai jos festivalurile din București pe care trebuie să le ai în vedere până în toamnă. Lista va continua să fie updatată pe măsură ce apar:

Foto ilustrativ

PS: tu unde abia aștepți să mergi?

Spotlight – Bucharest International Light Festival

Când: 12-15 aprilie

Unde: Calea Victoriei

Event Facebook: aici.

Șase artiști vor transforma fațada Palatului CEC prin proiecții de video mapping selectate în urma unui open call lansat la începutul acestui an:

Sursă foto: facebook.com/ArCuB.Bucuresti

Inspirată de sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire a României, tema proiecțiilor de video mapping din acest an este "United We Shine".

Propunerile participanților trebuie să pună accent pe conceptul de solidaritate, pe ideea conexiunilor dintre oameni și orașe, dintre culturi și etnii diferite, fațade și artă, lumină și întuneric.

Spotlight

Jazz in Church 2018

Când: 19-22 aprilie

Unde: Biserica Luterană

Event Facebook: aici

Jazz in Church va aduce împreună artiști consacrați din zece țări de pe patru continente.

Foto Facebook/Jazz.ro

Joi, 19 aprilie, ora 19.00

Vineri, 20 aprilie, ora 19.00

Sâmbătă, 21 aprilie

Duminică, 22 aprilie, ora 19.00

Jazz in Church 2018

Rokolectiv 2018

Când: 19-22 aprilie

Unde: Control Club

Event Facebook: aici

Rokolectiv 2018

Rokolectiv Festival revine la București cu cea de-a treisprezecea ediție. Evenimentul va avea loc la Control Club, Apollo111 Barul & Rezidența BRD Scena9.

Programul de anul acesta propune, ca mereu, set-uri de club, video-uri, instalații, performance-uri și prezentări de artist, practicile heterogene abordate mergând de la techno la meditație pe tema revelațiilor digitale.

Burgerfest 2018

Când: 11-13 mai

Unde: Verde Stop

Event Facebook: aici

Singurul eveniment din Romania dedicat în exclusivitate burgerilor își îmbie publicul cu peste 70 de sortimente de burgeri, unii pregătiți după rețete tradiționale, alții surpinzători și inovativi.

Numărul de restaurante participante a crescut și el semnificativ, astfel ca anul acesta Burgerfest se laudă cu cel puțin 27 de restaurante din întreaga țară, inclusiv din orașe ca Brașov, Cluj, Constanța sau Râmnicu Vâlcea.

Nu vor lipsi concertele live, activările relaxante și nici concursul în care va fi ales cel mai bun burger.

BurgerFest 2018

DET Open Air 2018

Când: 11 mai

Unde: Arenele Romane

Event Facebook: aici

DET Open Air este o idee experimentală, gândită ca o încercare de a revigora scena metal românească, prin identificarea unor posibile noi talente și promovarea lor în cadrul unui eveniment de amploare.

DOA va fi centrat pe dorinţa trupelor de a face un pas în afara zonei lor de confort, pas care le poate ajuta cu adevărat să crească.

Ca şi scop pe termen mediu, DET Open Air îşi propune să evolueze de la un eveniment de nişă către unul la care să poată aspira formaţiile aflate la început de drum.

Prima trupă anunţată pentru DET Open Air 2018 este Bucovina.

DET Open Air

SoundArt Festival II

Când: 11-13 mai

Unde: Quantic Club

Event Facebook: aici

SoundArt Festival vine cu un plan aparte pentru a doua ediție, invitând toți iubitorii de stoner și progresiv la un weekend de concerte și activități culturale împărțite între trei cluburi.

Quantic Club, gazda primei ediții, păstrează scena principală a evenimentului, dar publicul va avea ocazia să participe la două concerte speciale în Fabrica Club (vineri) și în Control Club (sâmbătă).

Programul întregului festival este gândit astfel încât să existe posibilitatea de a urmări toate trupele și de a schimba în timp util locațiile pentru următorul concert.

SoundArt Festival 2018

Cobra Fest 2.0

Când: 18-19 mai

Unde: Fabrica

Event Facebook: aici

Cobra este un festival internațional de muzică bazat pe stilurile post-rock, instrumental și progressive rock, ambient și psihedelic. Trupele care vor urca pe scena ediției din acest:

Cobra Fest 2.0

Old Blacks Rock & More

Când: 25 mai

Unde: Arenele Romane

Event Facebook: aici

Old Blacks Music & More Festival reunește cele mai promițătoare nume din scena romanească de astăzi, cu legendele rock cu care ai crescut.

Printre trupele anunțate până acum se numără Iedera, Vița de Vie, Subcarpați, Trupa Zero, Trooper și IRIS.

Old Blacks Rock & More

Femei pe Mătăsari

Când: 1-3 iunie

Unde: Strada Mătăsari

Event Facebook: aici

Femei pe Mătăsari 2018 promite trei zile în care femeia și puterea ei de a face lumea mai frumoasă vor fi celebrate.

An de an, strada Mătăsari este transformată într-o poveste bine scrisă - despre prietenie, despre curajul de a construi, despre artă și frumusețe.

Femei pe Mătăsari

Partea Bună HIP HOP FEST

Când: 9 iunie

Unde: Arenele Romane

Event Facebook: aici

Vor avea loc concursuri precum Breakin'battle, Rap Battle și un turneu special de BeerPong unde oricine poate participa, în joc fiind puse o mulțime de premii.

Line-up:

Partea Bună HIP HOP FEST

Picnic Fonic Festival 2018

Când: 8-10 iunie

Unde: Pădurea Băneasa

Event Facebook: aici

Picnic Fonic

Picnic Fonic revine pentru al 3-lea an în uimitoarea pădure din cadrul Federației Române de Tir Sportiv. De vineri până duminică seară: Music, Arts & Fun in the Wilds of Bucharest.

Picnic Fonic

Shine Festival 2018

Când: 30 iunie-1 iulie

Unde: Arenele Romane

Event Facebook: aici

Shine Festival a ajuns la cea de-a 5-a ediție.

Alături de Skillet, la Shine vor mai cânta The Cat Empire, Subcarpați, Frații Grime, The Mono Jacks, Cred Că Sunt Extraterestru, Fantome și Argatu'.

Shine Festival 2018

Metalhead Meeting 2018

Când: 6-7 iulie

Unde: Arenele Romane

Event Facebook: aici

Primele trupe confirmate la festival sunt finlandezii de la Children of Bodom, brazilienii de la Soulfly, finlandezii de la Sonata Arctica, olandezii de la Epica, canadienii de la Kataklysm, olandezii de la Carrach Angren si americanii de la Skeletonwitch.

Metalhead Meeting 2018

Summer Well Festival 2018

Când: 11-12 august

Unde: Domeniul Știrbey

Event Facebook: aici

SW

Primele trupe anunțate pentru ediția din 2018 sunt Cigarettes After Sex, The Kooks, Rationale, Justice, Kodaline, HMLTD, Bastille, Sofi Tukker, Tom Grennan, Isaac Gracie.

SW

The Fresh in The Garden

Când: 9-10 iunie

Unde: Grădina Botanică

Event Facebook: aici

The Fresh in The Garden

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

festivaluri bucuresti primavara vara 2018
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Extinde