Toate motivele pentru care nu trebuie să lipsești de la Whisky Fest 2017

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
17
Tweet
Foto ilustrativ

Ultima lună de toamnă de pe 2017 ne aduce un event de la care nu trebuie să lipsească pasionații (dar și curioșii) de băuturi fine și cu tradiție - Whisky Fest 2017.

Festivalul va avea loc în perioada 17-19 noiembrie, la Casa Presei, Sala de Marmura, și este unul cu adevărat special, deoarece aduce o selecție de adevărate vedete - este pentru prima oară în România când o selecție atât de cuprinzătoare de etichete (peste 150) se reunește sub egida unui singur eveniment.

Vei fi întâmpinat de o groază de arome și gusturi, de la sortimentele cele mai populare până la rarități cu o vechime mare, unele aduse în premieră absolută în țara noastră.

Nu uita nici faptul că poți degusta mare parte din ele!

Whisky Fest

Dacă apreciezi calitățile unui whisky adevărat și vrei să deguști atât o băutură fină, cât și povestea din spatele acesteia, atunci Whisky Fest este locul unde trebuie să vii.

Event-ul va găzdui mai multe sesiuni de mentoring, cu experți și ambasadori de brand din țară și de peste hotare, pregătiți să spună poveștile nemaiauzite din spatele etichetelor pe care le reprezintă.

Nu vor lipsi nici ofertele culinare concepute special pentru a completa degustarea unui whisky fin. Vei putea alege de la produse gourmet la ciocolată artizanală.

by © Ciprian Vlăduț - www.cipane.com

Background

The Whisky Club, organizatorul evenimentului împreună cu Mixtopia Live Pro Events, reprezintă cea mai importantă și activă comunitate de iubitori de whisky din România.

Clubul a fost înființat în 2013 de câțiva oameni pasionați care doreau să își împărtășească impresiile despre vasta lume a whisky-ului, fie că e vorba de single malt, vatted malt, blend, whiskey Irlandez, bourbon sau whisky japonez.

Pasiunea a fost dusă mai departe și așa s-a născut Whisky Fest – un eveniment de trei zile care va cuprinde degustări, povești nespune din lumea whisky-ului, invitați de marca din domeniu, dar și muzică bună și bucate alese.

Prima ediție a Whisky Fest a avut loc în 2016 și a înregistrat peste 2000 de participanți, fiind primul eveniment din România dedicat exclusiv acestei băuturi.

Scotch Single Malt Whisky Tasting Session w. Wolfburn Aurora, Aultmore 12 yo and Hazelburn 12

Vedetele festivalului:

Ediția din acest an se mândrește cu mai multe etichete fața de cea de anul trecut si participarea a patru importatori în plus. Și pentru că orice eveniment de calitate are nevoie de staruri, îți prezint mai jos pe cele mai importante:

THE MACALLAN M este rezultatul colaborării – Fabien Baron, Lalique și The Macallan – care au avut un obiectiv unic, acela de a crea cel mai sofisticat whisky din lume, într-un decantor de cristal creat special, ce exudă frumusețe și expresivitate, la fiecare privire.

Potrivit Guinness World Records, cea mai scumpă sticlă de whisky vândută vreodată la o licitație este Macallan M Decanter-Constantine. Sticla avea 6 litri și a fost vândută la prețul de 628,000 dolari, la casa de licitații Sotheby din Hong Kong, în data de 23 ianuarie 2014.

La Whisky Fest, The Macallan M va fi prezent într-un recipient mai mic, dar cu nimic mai puțin special.

Whisky lover

Pentru prima oara la Whisky Fest, MOONSHINE a fost la origine o băutură alcoolică distilată, produsă de obicei ilicit, fără autorizație guvernamentală.

Recent, băutura a fost legalizată în majoritatea țărilor și a devenit o adevărată operă de artă. Legală în Statele Unite din doar 2010, moonshine-ul a fost definit ca un whisky incolor și nematurat.

Si nimic nu e mai bun pentru cei care iubesc drumul batatorit cu motociletele Harley-Davidson decat Road House Customs Moonshine, una din multele etichete de moonshine prezenta in festival.

Whisky lover

AMRUT este un brand de single malț indian, produs de Amrut Distilleries și lansat în 2004 la Glasgow, Scoția. Este primul whisky single malț produs în India, iar numele de Amrut este un cuvânt din vechea sansctrită care poate fi tradus ca "nectar al zeilor".

KAVALAN este distileria care a adaugat Taiwanul pe harta țărilor producatoare de whisky premium. Cunoscute pentru caracteristica aromatică inconfundabilă de fructe tropicale, whisky-urile Kavalan au câștigat numeroase premii și medalii prestigioase. Whisky Fest invită degustătorii de băuturi exotice să încerce mai multe sortimente din acest whisky din Taiwan.

PS: Lista completă de etichete o găsești aici.

Whisky Fest 2017

Prețuri și bilete:

Prețul unui bilet pentru prima vizită la eveniment este de 39 de lei / zi, indiferent de ziua participării și va include și un pahar special Glencairn, dedicat evenimentului, pe îl vei primi cadou pentru a degusta băuturile din cadrul festivalului.

Pentru oricare a doua vizită, accesul va costa doar 20 de lei. Abonamentele vor avea prețul de 70 de lei.

Biletele de 39 lei și abonamentele se pot cumpăra de aici și în fiecare zi de eveniment la intrare, într-un număr limitat. Biletele de 20 de lei se vor găsi doar la intrare și vor putea fi eliberate doar prin prezentarea biletului din ziua anterioară.

Ce zici, ne vedem acolo?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile