Tot ce trebuie să știi despre AWAKE 2018 și tema festivalului din acest an - New Funky Royals

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet

AWAKE s-a definit ca fiind primul festival boutique din România și va avea loc în perioada 17-19 august, în Gornești, Târgu Mureș.

Ediția cu numărul 2 (despre prima ediție poți să citești aici cum a fost) vine cu o temă pentru public și anume - New Funky Royals.

New Funky Royals

Cine sunt New Funky Royals?

Noua aristocrație, rebelii bine-crescuți, tinerii cu sete de cunoaștere și curiozitate pentru lumea din jur, fani ai muzicii bune și artei contemporane în aer liber. Sunt publicul AWAKE.

Pentru ei, timp de trei zile și trei nopti, Domeniul Teleki se va transforma într-o curte regală, cu decor, activități, personaje, sporturi, băuturi și delicatese de inspirație nobiliară, reinterpretate într-o manieră modernă.

Awake

Ce înseamnă asta mai exact:

AWAKE așteaptă prinți și prințese, conți și contese, paharnici și bufoni, pe care îi invită să-și imagineze outfit-uri de inspirație regală cu o amprentă contemporană.

Converși și crinolină, coroane DYI, gulere dantelate și animal print, toate combinațiile sunt binevenite la festival, unde costumele cele mai funky vor fi premiate.

Tema ediției din 2018 imprumută din farmecul locului de desfășurare a festivalului, Domeniul Teleki cu al său parc dendrologic cu arbori seculari și poiene încântătoare, ce înconjoară castelul, un monument arhitectural de secol al XVIII-lea, considerat "cel mai frumos castel din Ardeal".

Awake

"A doua noastră întâlnire cu publicul Awake trebuia să fie o evoluție față de anul trecut. Experiențele noi și surprinzătoare sunt mereu parte din ADN-ul Emagic.

Tema din acest an este unul din elementele noi aduse în ecuația festivalului, cu ajutorul căreia sperăm să recreăm alchimia perfectă sfârșitului de vară. În alegerea ei ne-am inspirat din popular culture și trendurile actuale definite de noile generații, pe care le-am tradus în experiențe pe tot parcursul celor 3 zile de festival", a povestit Laura Coroianu, directorul festivalului.

Awake

New Funky Royals se va regasi în majoritatea activităților pe care AWAKE le propune noilor aristocrați.

New Funky Royals va fi sursa de inspirație și pentru subiecte abordate în cadrul platformei sociale Feed Your Mind, unde, alături de invitați speciali, se va deschide conversația despre relevanța monarhiei în societatea actuală.

Awake

Ce mai găsești la fața locului:

Awake

Muzică:

Wilkinson în fomulă live, Milky Chance, The Subways, alături de The Parlotones, Fink, Subcarpați cu invitați speciali Hanu’ cu Braga, Mihail, Satra B.E.N.Z, Omul cu Șobolani.

Wilkinson

Wilkinson vine la AWAKE cu un show live pentru prima data în România. Albumul său de debut "Lazers Not Included" s-a clasat pe primul loc în topul Itunes Dance în 10 țări, iar hit-ul "Afterglow" a strâns milioane de vizualizări pe Youtube și a fost difuzat de cele mai importante posturi de radio din lume.

Wilkinson este cunoscut pentru remix-urile sale, de-a lungul timpului colaborând cu artiști celebri precum Ed Sheeran, Major Lazer, Chase & Status și Nero.

Milky Chance

Milky Chance este una dintre cele mai îndrăgite formații germane, stilul lor combinând muzica indie, folkul și rock-ul alternativ. Hit-ul lor, "Stolen Dance", s-a clasat pe primul loc în topurile muzicale din diferite țări precum: Austria, Ungaria, Suedia, Franța și multe altele.

Printre influențele muzicale ale trupei se numără nume importante din industria muzicală: Bob Marley, Ray Charles și chitaristul celor de la Red Hot Chilli Peppers, John Frusciante.

După succesul de care s-au bucurat în urma primului album, "Sadnecessary", trupa germană a lansat în 2017 cel de-al doilea album, "Blossom", care cuprinde și single-ul "Cocoon".

The Subways

Cu un stil ce îmbină într-un mod exploziv punk-ul, rock-ul alternativ și indie, The Subways sunt bine cunoscuți pentru hit-uri precum "Oh, Yeah", "Rock and Roll Queen" sau "Kiss kiss bang bang".

Trupa a cântat în deschiderea concertului Foo Fighters, dar au și participat la festivaluri de muzică importante precum Glastonbury, Lollapalooza sau Leeds & Reading Festivals.

Trupa are la activ 5 albume și nenumărate EP-uri, cel mai nou material lansat fiind EP-ul "Good Times" ce contine mai multe versiuni live ale single-urilor formației.

The Parlotones

The Parlotones este una dintre cele mai îndrăgite și premiate trupe de rock indie din Africa de Sud. Trupa fondată în 1998 a declarat că stilul lor a fost puternic influențat de artiști importanți precum R.E.M, Radiohead, The Smiths, The Cure sau Jeff Buckley.

The Parlotones au cântat în deschiderea Cupei Mondiale de Fotbal și în deschiderea turneului pe care Coldplay l-a susținut în Africa de Sud în 2011. Albumul lor, "A World Next Doors to Yours" a devenit cel mai vândut album rock din ultimul deceniu din Africa de Sud.

Fink

Fink este numele de scena a renumitul artist britanic Fin Greenall, care activează în industria muzicală de peste 20 de ani. FINK și-a început cariera muzicala ca DJ, alegând ulterior să își exprime trăirile cu ajutorul chitarei și a vocii.

Cântărețul a înregistrat de-a lungul carierei impresionante 9 albume, dintre care unul live acompaniat de celebra Royal Concertgebouw Orchestra și a colaborat cu John Legend, Amy Winehouse sau Professor Green.

Printre cele mai cunoscute melodii din repertoriul său se numără "Looking Too Closely", "Yesterday Was Hard on All of Us" și "Not Everything Was Better in the Past".

Akua Naru

Cunoscută pentru îmbinarea hip hop-ului cu jazz-ul și muzica soul, Akua Naru revine în Romania la AWAKE Festival cu un show care va inspira.

Avand un EP și trei albume la activ, artista americană este considerată una dintre cele mai puternice voci feminine din zona hip hop, iar spectacolele ei sunt o dovada a moștenirii lăsată de muzica soul, construind un puternic model pentru generațiile viitoare de artiști.

Ivan & The Parazol

Ivan & The Parazol sunt una din cele mai apreciate trupe din scena indie maghiară.

Melodiile lor cu influențe din muzica rock a anilor ‘60 și ‘70 și versuri în limba engleză au cucerit rapid fanii, piesa "Take My Hand" fiind aleasă melodia oficiala a cunoscutului festival SXSW 2014 din Statele Unite ale Americii.

Fran Palermo

Cu un stil muzical ce imbină indie, rock’n’roll, afro pop și chiar ritmuri mediteraneene, trupa a urcat pe scenele celor mai importante festivaluri din Ungaria, cum ar fi Sziget Festival, VOLT Festival, Telekom Electronic Beats Festival, Budapest Showcase Hub, dar și la Eurosonic Norderslag Showcase 2017 în Groningen, Olanda, eveniment de referință în industria muzicală la nivel european.

PS: Până la data de 16 mai, abonamentele de 3 zile pot fi achiziționate la prețul EARLY BIRD de 159 lei, respectiv 185 lei incluzând camping.

Din 17 mai, până joi, 16 august, în perioada de SLEEPY BIRD, abonamentele vor fi disponibile la prețul de 199 lei, respectiv 225 lei cu camping.

Awake 2017

Urmărește pagina AWAKE oficilă de Facebook sau Instagram pentru mai multe info. Ne vedem acolo?

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

awake festival 2018 gornesti New Funky Royals
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde