Tot ce trebuie să știi despre Festivalul Național de Teatru Independent

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Festivalul Național de Teatru Independent

Ce-ai zice de o infuzie culturală la final de toamnă și un event care te provoacă să ieși din casă și să vezi o serie de piese de teatru foarte mișto?

Îți sună bine propunerea mea? If so, hai între 9 și 12 noiembrie la Festivalul Național de Teatru Independent (FNTi), ajuns deja la cea de-a V-a ediție.

Vei vedea cele mai bune spectacole produse în ultimul an, premiere absolute, show-uri muzicale și producții multi-media.

4 zile de festival care-ți promit 24 de reprezentații, programate în opt spații partenere - spații artistice independente din București.

FNTi 5

Anul acesta, FNTi stă sub semnul prieteniei.

Organizat pentru prima dată sub umbrela Asociației Teatrelor Independente, organismul reprezentativ înființat în cadrul ediției trecute, în prezența Ministrului Culturii, Corina Șuteu, event-ul reprezintă un punct de întâlnire al companiilor private de teatru din țară.

12 teatre independente din România vor participa și în acest an la evenimentele dedicate elaborării și implementării unei strategii comune pentru dezvoltarea acestui sector cultural.

Godot Cafe-Teatru, Unteatru, Arte dell’Anima, Teatrul Luni de la Green Hours, Apollo111, Point, Teatrul de Artă București, Teatrul Coquette, Teatrul Fix Iași, Auăleu, Teatrul Bis Sibiu și Social Act Galați vor lua parte la mesele rotunde și la întâlnirile cu reprezentați ai Statului.

Foto ilustrativ

"Este a al doilea an consecutiv în care FNTi se organizează în totalitate din fonduri proprii. Event-ul reușește să se auto-susțină datorită publicului, care în ultimii ani a devenit din ce în ce mai interesat de spectacolele independente.

Tot datorită spectatorilor noștri, calitatea producțiilor crește de la an la an, în pofida faptului că multe dintre ele sunt realizate cu resurse minime.

Există o relație de interdependență între artiști și spectatori, iar FNTi5 celebrează această prietenie", punctează George Remeș, directorul festivalului.

Program FNTi5

Spectacole de neratat:

Nopțile barbare, spectacolul a cărui regie este semnată de Ingrid Bonța, va fi prezentat în premieră absolută în cadrul festivalului, pe 11 noiembrie, de la ora 20:00, la Teatrul Coquette.

Într-o interpretare inedită, actorii Ruxandra Bălașu și Ovidiu Ușvat îi vor readuce la viață pe tiranul Rege Șahriar și pe fermecătoarea Șeherezada, construind universul celor "1001 de nopți".

Pentru prima dată în București, iubitorii de teatru vor putea urmări Miorița, o alegorie jucată și cântată de Auăleu (Timișoara).

Foto ilustrativ

Mergi și la Două ore - performance-ul cu elemente de video-mapping în care viața devine un joc contracronometru, dar și la Trenul cu două locomotive, producție a teatrului BIS Sibiu ce împletește muzica live cu poeziile lui Iustin Panța.

FNTi lansează și O zi - un spectacol, workshop-ul la care sunt invitați să se înscrie actori, regizori și dramaturgi care au libertatea și curajul să construiască un spectacol în 24 de ore.

În mod cert vei avea ce să vezi și să înveți în urma FNTi 5, așa că te invit să-l iei în considerare și să mergi să te bucuri de teatru. Programul complet îl găsești aici.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile