UNTOLD 2018: Ce trebuie să știi despre sistemul de plată și accesul la festival

Share
Tweet
Foto ilustrativ Foto: Unsplash.com/Aditya Chinchure

Sperăm că ți-ai făcut bagajele – peste exact o săptămână ne vedem în Cluj-Napoca pentru cel mai așteptat festival de muzică electronică din România!

Black Eyed Peas, The Chainsmokers, Jason Derulo, The Prodigy, Armin van Buuren, Kygo, Diplo, Tiesto, Steve Aoki și mulți alții ne așteaptă între 2 și 5 august pe cele 10 scene ale festivalului Untold. Oricât te-ar entuziasma gândul ăsta, oricât de nerăbdător ai fi, liniștește-te un pic și concentrează-te pe ce urmează să citești – sunt informații importante despre accesul la festival, dar și despre desfășurarea lui propriu-zisă.

În primul rând, îți recomandăm să parcurgi online check-in-ul cât mai curând posibil, ca să nu pierzi timpul la intrarea în perimetrul festivalului și să nu se formeze aiurea cozi. Începând de azi, 26 iulie, te poți înregistra cu adresa de mail în aplicația Untold sau pe site-ul untold.com ca să completezi procesul de check-in. Poți face același lucru și pentru prietenii tăi, dacă aveți mai multe abonamente cumpărate pe aceeași adresă de mail. Vezi că doar persoana înregistrată în formularul de check-in poate ridica brățara de festival!

Apropo de asta, brățara e prima ta grijă odată ce ajungi în zona festivalului. Te duci la un punct de check-in, prezinți neapărat un act de identitate valabil și dai biletul/abonamentul la schimb pentru o brățară. Corturile unde poți face asta sunt deschise încă dinaintea festivalului, între 31 iulie – 1 august, în intervalul 14:00 – 23:00. Apoi, în zilele de festival, intervalul orar se extinde până la 12:00 – 08:00. Dacă ți-ai făcut check-in-ul online, poți ridica brățara încă de pe 29-30 iulie, la Sala Sporturilor Horea Demian, între 14:00 – 23:00.

Pe lângă bilet și act de identitate, tinerii sub 18 ani au nevoie și de documentul care atestă acordul părinților. Minorii sub 14 ani nu pot intra decât însoțiți de un părinte (și cu bilet, evident).

Sistemul de plată e genialul Festipay, adică chipul RFID integrat în brățara din țesut textil. Ca și anul trecut, dacă-ți mai amintești, totul se plătește cu ajutorul brățării de la încheietura ta, care joacă rol de card contactless. Simplu, sigur, rapid, eficient, perfect.

Găsești la Untold 80 de puncte de încărcare a brățărilor, dar ideal ar fi să te ocupi de asta înainte de festival. Ca să economisești timp, nu de alta. Dacă ai neapărat nevoie de cash, se rezolvă: îți stă la dispoziție un ATM al Băncii Transilvania.

În cazul în care rămâi cu bani necheltuiți pe brățară la finalul festivalului, ți-i poți recupera cash de la orice Credit Point până luni, 6 august, la ora 10:00. Majoritatea căsuțelor Credit Point vor fi deschise în intervalul 12:00 – 06:00, dar cele din zonele foarte frecventate rămân deschise non-stop.

Trebuie să iei în calcul și câteva restricții de circulație care vor fi impuse în perioada 28 iulie – 10 august în zona stadionului Cluj Arena, anume:

- Aleea Stadion e închisă circulației rutiere între 28 iulie – 8 august;

- Circulația rutieră e închisă pe Splaiul Independenței, de la podul Garibaldi până la podul Napoca, între 31 iulie – 8 august;

- Tot între 31 iulie – 8 august e restricționată circulația rutieră pe strada George Coșbuc, pe Splaiul Independenței și până la intersecția cu strada Cardinal Iuliu Hossu;

- Se restricționează secvențial și parțial circulația rutieră pe Splaiul Independenței, de la Podul Garibaldi până la intersecția cu strada George Coșbuc , din data de 26 iulie până pe 31 iulie și din 8 august până pe 10 august.

Știi ce? Mai bine vii pe jos și gata. Sau cu transportul în comun. Așa, bei și tu o bere liniștit.

Dacă încă nu ai reținut tot line-up-ul (cam greu, la cât de numeros e), îți poți reîmprospăta oricând memoria pe www.untold.com. Programul poate suferi modificări, dar n-are rost să punem răul înainte.

Gata, suficiente reguli și sfaturi. Știi ce ai de făcut, te pregătești din timp și mergi la Cluj gata de distracție, lipsit de orice altă grijă. OK? Ne vedem acolo între 2 și 5 august!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile