UNTOLD devine 100% „verde” și vrea să extindă modelul în toată Europa

Share
35
Tweet
UNTOLD Foto: Facebook/UNTOLD

Mergem la Cluj să ne distrăm până picăm, dar trebuie să avem grijă și ce lăsăm în urmă. Organizatorii festivalului și Parlamentul European au deja un plan solid pentru protejarea mediului.

Organizatorii UNTOLD și NEVERSEA au dat o fugă până-n Bruxelles să stea de vorbă cu europarlamentarii Adina Vălean și Ivo Belet despre conștientizarea publicului tânăr asupra reciclării deșeurilor, a economiei circulare și a colectării selective. Discuțiile n-au fost în zadar, UNTOLD devenind primul festival partener al Parlamentului European.

Întâlnirea de la Bruxelles

Ce înseamnă asta, concret? Organizatorii vor să-și îndrepte imediat eforturile către combaterea poluării, iar primul pas va fi realizarea pentru festival a unei zone cu instalații decorative construite din plastic reciclat. O să se întindă pe o lungime de 7 metri și o înălțime de 3.

Tot la festivalul din Cluj-Napoca, între 2 și 5 august, vei găsi: un automat de colectare selectivă pentru plastic; un circuit automat de colectare și reciclare instantă a dozelor de aluminiu, care oferă premii la fiecare 5 doze; un photo booth care te pozează în momentul când reciclezi o doză. Artiștii care urcă pe scenă vor fi transportați de colo-colo în niște SUV-uri Jaguar 100% electrice.

Campania continuă chiar și după încheierea festivalului. Organizatorii UNTOLD și Adina Vălean, Președinta Comisiei de Mediu, Sănătate Publică și Siguranța Alimentară din cadrul Parlamentul European, lansează în toamnă o competiție internațională între universitățile din marile orașe europene. Studenții vor avea ocazia să propună proiecte de reciclare-conștientizare, iar ideile câștigătoare vor fi implementate la festivalurile din toată Europa. Pe lângă finanțarea proiectului, studenții de pe locul 1 vor primi un internship de o săptămână la Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară din cadrul Parlamentului European, plus abonamente la UNTOLD 2019.

Foto: Facebook/UNTOLD

„Este pentru prima dată când organizatorii unui mare festival de muzică vin în Parlamentul European și lansează o asemenea inițiativă”, spune Adina Vălean. „Felicit fondatorii festivalurilor Untold și Neversea pentru angajamentul civic, dar și pentru faptul că au ales să facă acest program de conștientizare la nivel european și nu s-au limitat doar la România. Este o mândrie de fiecare dată când un lucru bun pornește din România și se concretizează și în străinătate”.

UNTOLD te așteaptă în Cluj-Napoca între 2 și 5 august. Uite aici artiștii care urcă pe scenă în fiecare zi a festivalului, cu mențiunea că – pe lângă cei menționați – mai vin și The Black Eyed Peas.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile