When South Meets North, o expoziție cool dedicată iubitorilor de design interior

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Showroom Design&After

Design&After se alătură celor de la Romanian Design Week și timp de opt zile, între 20 și 27 mai, își transformă showroom-ul din Mihai Eminescu nr. 50-54 într-un laborator experimental de design interior.

Invitați sunt toți cei care au o pasiune pentru design-ul de interior, dar și cei care vor să vadă cum arată universul creat de simbioza dintre creativitatea românească și cea scandinavă.

When South Meets North este un exercițiu de imaginație și inspirație ce își propune să sublinieze versatilitatea obiectelor de design românesc, dar și ușurința cu care acestea pot fi integrate în amenajarea interioară de tip nordic.

Showroom Design&After

Personajele centrale din această ecuație sunt Dare to Rug, Mihai Manda, Alexandra Constantinescu, ALTO și Maria Decu și Mihai Dumitrache.

Fiecare dintre ei va crea un colț hygge și va demonstra că starea de bine nordică, atât de râvnită de mulți dintre noi, poate fi oferită și de designul românesc.

Expoziția este deschisă între 11:00 și 19:00 și cred că merită să mergi, măcar pentru vibe-ul mișto pe care-l vei găsi aici, dacă nu pentru a împrumuta câteva idei și pentru propria casă.

Alexandra Constantinescu

Designerii implicați:

Dare to Rug - primul brand românesc de design care creează covoare prin tehnica hand-tufted. Designerii din spatele brandului, Andreea Bățroș și Flavia Scînteanu, vor integra covoare din prima lor colecție, Romanian Moods, o colecție de stări întrepătrunse cu texturi tradiționale românești.

Alexandra Constantinescu - artist și designer din Cluj, creează obiecte din faianță sau porțelan pe care le decorează cu inserții mici, colorate în diferite nuanțe de verde, culoare care a devenit semnătura designerului.

ALTO - reinterpretează obiectele din spațiul locuit ce au la bază conceptul geometriei inspirate din natură. Creațiile iau forme unice, cu ajutorul unei suprapuneri și asocieri inedite de materiale.

Dare to Rug

Maria Decu și Mihai Dumitrache - arhitecți și designeri, vor prezenta Gonna Lamp, o soluție pentru zonele care necesită concentrarea unui fascicul luminos pentru a pune în valoare spații sau obiecte din casă și nu numai. Volumetria finală a lămpii este inspirată din designului vestimentar, și anume geometrizarea fustei.

Mihai Manda - arhitect influențat de designul scandinav, în care lemnul și metalul sunt elementele predominante.

Maria Decu I Mihai Dumitrache

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile