Papa Francis spune că orientarea sexuală nu e o alegere, ci un dat de la Dumnezeu

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
889
Tweet
Sursă foto: Wikimedia

Papa Francis e cunoscut pentru promovarea toleranței, mai ales cea pentru comunitatea LGBT. De curând, acesta ar fi spus că e ok să fii gay și că oamenii nu-și aleg orientarea sexuală, ci se nasc cu ea.

E big deal, deoarece există foarte multe oraganizații creștine care încearcă să impună ideea că homosexualitatea ar fi o alegere, o chestie care ține de un stil de viață depravat etc.

Papa i-ar fi spus aceste lucruri lui Juan Carlos Cruz, o victimă a abuzurilor sexuale din interiorul Bisericii Catolice din Chile, care a fost invitat la o discuție cu Papa Francis în urmă cu 3 săptămâni.

Conform celor spuse de Juan Carlos Cruz, Papa i-ar fi cerut scuze pentru abuzurile la care Juan a fost supus în copilărie de către preotul Fernando Karadima, un pedofil care a fost protejat de multe figuri importante din Biserica Catolică din Chile.

De asemenea, Cruz, care e gay, a declarat pentru publicația spaniolă El Pais că discuția s-a axat și pe natura homosexualității, iar Papa i-ar fi spus: „Nu contează că ești gay. Dumnezeu te-a făcut așa și te iubește pentru ceea ce ești. Papa te iubește pentru ceea ce ești și trebuie să fii fericit pentru ceea ce ești.”

Vaticanul a refuzat să comenteze cele spuse de Cruz, dar Papa are o lungă istorie în ceea ce privește declarațiile pro LGBT. De exemplu, în 2013 a fost întrebat ce părere are despre preoții gay. El a răspuns: „Dacă o persoană e gay și îl caută pe Dumnezeu și are un suflet bun, cine sunt eu să o judec?”

În același timp, poziția oficială a Bisericii Catolice față de homosexualitate, ca fiind o orientare împotriva firii, un păcat, nu s-a schimbat. Și sunt multe voci care spun că Papa i-a oferit lui Cruz un răspuns pastoral, destinat unui singur individ.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile