Cehia va deveni prima țară ex-sovietică care va legaliza căsătoriile între persoane de același sex

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
115
Tweet
Sursă foto: Tayla Kohler // Unsplash

Cehia este deja una dintre cele mai liberale țări din Europa Centrală și de Est, în ceea ce privește drepturile LGBT. Parteneriatul civil, ce le permite cuplurilor de același sex să întemeieze familii, a fost introdus încă din 2006.

Acum, chiar în aceste zile, Cehia se pregătește să dea votul final și pentru căsătoriile între persoane de același sex, devenind prima țară ex-sovietică care să ofere acest drept comunității LGBT.

Pe 31 octombrie, Camera Deputaților trebuia să voteze câteva noi amendamente din Codul Civil care ar fi urmat să legalizeze căsătoriile între persoane de același sex. Însă, dezbaterea și votul nu s-au mai ținut din cauză de lipsă de timp.

Oricum, e doar o chestiune de timp până să se întâmple acest lucru, deoarece toate partidele politice din Cehia susțin legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, la fel ca majoritatea populației - un sondaj arăta că 75% din populația Cehiei este în favoarea căsătoriilor gay.

Comunitatea LGBT din Cehia speră ca exemplul de toleranță și acceptare a acestei țări ex-sovietice va fi preluat și de alte țări din fostul bloc comunist, odată cu legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex.

Noua dată pentru dezbaterea din Camera Deputaților pe amendamentele care ar legaliza căsătoriile gay nu a fost fixată încă.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile