După ani de luptă, Australia a legalizat căsătoriile de același sex

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
12
Tweet
Foto ilustrativ

La câteva zile după ce Curtea Constituțională din Austria a decis că persoanele de același sex se pot căsători începând cu anul 2019 și a declarat orice altă lege care nu permitea acest lucru ca fiind discriminatorie, Australia vine la rând cu același subiect.

Victoria comunității LGBTQ vine după ani de luptă cu politicienii, iar ziua de astăzi este cu adevărat istorică și demonstrează că din ce în ce mai multe țări acceptă normalitatea, în timp ce România se scufundă încet și sigur sub popi corupți și Coaliții Obosite pentru Familie.

După ce legea a fost aprobată în Parlament, oamenii au ieșit pe străzi cu steaguri-curcubeu, aplaudând și cântând "I Am Australian".

Foto ilustrativ

Cuplurile de același sex se pot căsători începând cu ianuarie 2018.

Campania pro căsătorii de același sex ține încă din 2004, așa că bucuria oamenilor este mai mult decât înțeleasă.

Guvernul australian, condus de prim-ministrul Malcom Turnbull, a trecut legea în urma unui vot cavârșitor pentru legalizarea căsătoriei între persoanele de acelasi sex, în cadrul unui referendum.

Peste 12.7 milioane de oameni, aproximativ 79.5% dintre populația cu drept de vot, au participat la acest referendum, care s-a desfășurat pe parcursul a 8 săptămâni.

Foto ilustrativ

Australia s-a alăturat astfel țărilor precum Noua Zeelandă, Anglia, Canada, Austria și Statele Unite.

Legea mai trebuie să primească aprobare și de la guvernatorul general Sir Peter Cosgrove, dar cel mai probabil nu va fi nicio problemă.

Felicitări, Australia!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile